Friss hírek

2010.06.17. 08:39

Stratégiai együttműködés az FHB és az Allianz között

<p>Hosszú távú stratégiai együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írt alá szerdán az FHB Jelzálogbank és az Allianz Hungária Biztosító. A végleges megállapodás várhatóan júliusban születik meg. Az együttműködés célja, hogy mindkét cég értékesítené a másik banki vagy befektetési termékeit - közölte csütörtök reggel az FHB NyRt.</p>

Csaknem öt hónapja tartó tárgyalások eredményeképpen szerdán szándéknyilatkozatot írt alá az FHB Jelzálogbank és az Allianz Hungária Biztosító egy hosszú távú exkluzív stratégiai együttműködéséről. Ez kiterjedne mind a banki, mind a biztosítási termékek értékesítésére: az Allianz értékesítené az FHB Csoport banki, életjáradéki és ingatlan-befektetési termékeit, míg a bank a fiókhálózatán keresztül a biztosító nyugdíj- és egészségpénztári, valamint befektetési termékeit.
A tranzakció részeként továbbá az FHB - részvénycserés megoldással - átvenné az Allianz Hungária Biztosítótól az Allianz Bank részvényeinek 100 százalékát. Ezután az FHB Csoport fiókhálózata várhatóan meghaladja a 70-et.

A hosszú távú együttműködést 20 évre kötnék meg, a szerződést az első 5 évben nem lehetne felmondani. A további tárgyalások után a végleges szerződéseket várhatóan júliusban írják alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!