Videó: Német tréner is jelen volt a DVTK erőnléti edzésén

Akt.:
Az erőnlét fejlesztésén volt a hangsúly
Az erőnlét fejlesztésén volt a hangsúly - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – Napi két edzéssel készül a Diósgyőri VTK labdarúgó csapata a bajnoki rajtra. Szerdán délelőtt az erőnlét fejlesztésén volt a hangsúly.

A játékosok két csoportban végezték a gyakorlatokat, melyen a kedden érkező német Christof Elser is csatlakozott a Bódog Tamás vezette szakmai stábhoz.

dvtk_edzes1

Christof Elser erőnléti edzőként dolgozott Ralf Rangnick stábjában a TSG Hoffenheim csapatában, majd követte őt az RB Leipzighez, ahol Bódog Tamást is kollégái között tudhatta. A legutóbbi három esztendőben Salzburgban felelt a labdarúgók erőnlétéért.

– Minden területen szükségünk van az előrelépésre, így az erőnléti képzés területén is – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Bódog Tamás szakmai igazgató. – Az RB Leipzig csapatánál töltött időszak után is megmaradt a kapcsolat Christoffal, ha kérdésem volt, mindig számíthattam a segítségére. Örülök neki, hogy meglátogatot bennünket, biztosan értékes észrevételei lesznek a következő néhány napban.

– Örülök, hogy itt lehetek kíváncsi vagyok rá, hogy milyen csapattal dolgozik Tamás – árulta el Christof Elser. – Sokat beszéltünk már az edzésekről, de egészen más élőben látni. Az itt töltött néhány napban az erőnléti képzés mellett a sérülések megelőzése területén számíthat meglátásaimra a DVTK stábja.

Fotó és videó: dvtk.eu