Friss hírek

2007.12.22. 15:44

Másfélmilliót gyűjtöttek a mentősök a Heim Pál kórháznak

<p>Másfélmillió forintért kelt az internetes árverésen az a motor, amellyel két szolgálaton kívül mentős bő két hete megmentette egy kislány életét Budapesten. A pénzt a Heim Pál Gyermekkórház számára ajánlották fel.</p>

Két szolgálaton kívüli mentős még bő két hete mentette meg egy kétéves kislány életét Budapesten. A gyermek ugyanis fürdetés közben rosszul lett, ám a környéken nem volt szabad mentőautó. A közeli Alkotás úti mentőállomásról így azonnal elindult két mentős, holott egyikük még, társa pedig már nem volt szolgálatban. Felpattantak egyikük motorjára, majd a helyszínre érkezve mindenféle felszerelés nélkül újraélesztették a gyermeket.

A motort ezután árverésre bocsátották, egy internetes oldalon lehetett licitálni rá. Siklósi Gábor mentős a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az árverés már lezárult, mindössze a jogi procedúra van még hátra. A legmagasabb ajánlat másfélmillió forint volt, ennyit ad tehát új tulajdonosa a motorért. Ezt a pénzt a hétezer mentődolgozó nevében a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlják fel - hangsúlyozta Siklósi Gábor.

Hozzátette: társával együtt nagyon elégedettek az összeggel. Előzetesen nem számoltak semmi konkrétummal, csak reménykedtek, hogy egy szép összeggel tudják majd támogatni a gyerekkórházat.

Az új tulajdonos egyébként nemcsak a motort kapja, hanem számos tartozékot, amit különféle vállalkozók ajánlottak fel. Így tehát jár a motor mellé egy teljes motoros ruha garnitúra, GPS-készülék, motoros magazin előfizetés és egy egy évre szóló ingyenes szerviz is.

Siklósi Gábor beszélt arról is, hogy pénteki híreik szerint a kislány, akit újraélesztettek jól van. Már mosolyog, eszik és nevetgél is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!