Friss hírek

2009.01.15. 16:00

Spanyol rendőri védelem alatt a megölt kokainbáró rokonai

<p>A spanyol hatóságok rendőri védelem alá helyezték a múlt héten, egy madridi kórházban meggyilkolt kolumbiai kokainbáró rokonait - jelentette csütörtökön az El Mundo című spanyol lap. A hatvanéves Leonidas Vargas-t egy profi bérgyilkos ölte meg. A rendőrség gyanúja szerint kokaincsempész bandák közötti leszámolás történt.</p>

Az El Mundo információi szerint azután helyezték rendőri védelem alá a meggyilkolt drogbáró Spanyolországban lévő rokonait, hogy Kolumbiában megölték testvérét, és vele együtt egy színésznőt. A spanyol rendőrség ugyanis attól tart, hogy Vargas családtagjaira még mindig bérgyilkosok vadásznak.

A csak "Az Öreg" (El Viejo) néven ismert Vargas-t január kilencedikén ölte meg egy profi bérgyilkos egy madridi kórházban, ahol tüdőproblémákkal kezelték. A hangtompítós pisztolyt használó férfi négy lövéssel végzett az alvó Vargas-al, majd mobiltelefonon közölte valakivel, hogy a "munka el van végezve", mielőtt társával elmenekült a helyszínről. A meggyilkolttal egy szobában lévő beteget, akitől előbb megkérdezték ő-e Vargas, a "nem" válasz után békén hagyták.

A spanyol rendőrség gyanúja szerint leszámolás történt, miután "Az Öreg" információkat adott a rendőrségnek egy rivális drogbandáról. A kolumbiai gyilkosságok viszont azt mutatják, hogy háború kezdődött az európai csempészútvonalak irányításáért - gyanítja a rendőrség. A kolumbiai rendőrség drogellenes csapatának egyik vezető tagja közölte, hogy egy egyelőre még csak egy elmélet, amit vizsgálnak.

A hírhedt Pablo Escobar drogbáróval is kapcsolatban állt Vargast tüdőgondok miatt szállították kórházba. Szobája ajtaja előtt nem volt biztonsági őr. Az egyik legveszélyesebbnek tartott kokainbáró 2002-ben szabadult kolumbiai börtönéből, ahol már túlélt egy ellene irányult bombamerényletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!