Videó: Négyet rúgott a Mezőkövesd a DVTK-nak

Akt.:
Mezőkövesd - DVTK 4-2
Mezőkövesd - DVTK 4-2 - © Fotó: facebook.com/DVTK1910 | Éliás András
Mezőkövesd – A válogatott mérkőzései miatti szünetet kihasználva pénteken délelőtt edzőmeccset játszott egymással megyénk NB I-es együttese, a DVTK, valamint az NB II-ben küzdő Mezőkövesd Zsóry FC alakulata.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK
4-2 (1-1)

Mezőkövesd, 500 néző. V.: Nagy R.

Mezőkövesd Zsóry FC: Ribánszki (Vasas) – Nagy J. (Polényi G.), Devecseri (Fótyik), Dvorschák (Nánási), Engel – Takács P. (Rácz), Tajthy (Szeles) – Tóth L. (Molnár G.), Tamási, Heffler (Harsányi) – Máté (Bajzát). Vezetőedző: Benczés Miklós.

Diósgyőri VTK, 1. félidő: Bősz – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Németh M. – Egerszegi – Bacsa, Bognár I., Grumic, Boros – Novothny.
Diósgyőri VTK, 2. félidő: Egyed – Eperjesi, Kovács G., Csicsvári, Németh M. – Halmai (Kövér), Egerszegi – Bacsa, Bognár, Nemes – Takács T. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Gólszerző: Máté (41.), Rácz (50.), Harsányi (63.), Molnár (76.), ill. Grumic (7.), Csicsvári (62.).


Benczés Miklós: Hála Istennek sikerült jól kihasználni a válogatott szünetet. Nagyon örülök annak, hogy a Diósgyőr elfogadta a felkérésünket és játszhattunk egy remek mérkőzést a mai napon. Nem titkolt célunk, hogy feljussunk az első osztályba, így örülök, hogy egy NB I-es csapat ellen mérethettük meg magunkat. A játékosaim nagyon motiváltak voltak, hiszen egy jó csapat érkezett hozzánk. Örülök annak is, hogy sok helyzetet tudtunk kialakítani és sok gólt tudtunk szerezni. Persze nem játszottunk tökéletesen, a Diósgyőrnek is akadtak lehetőségei a gólokon kívül is. Mind a két csapat tudja most rendezni a sorokat, hiszen van még egy hét a következő bajnokiig, fontos találkozó vár ránk is és a Diósgyőrre is.

Bekő Balázs: Az eredménytől függetlenül egy változatos és nagyon jó mérkőzést játszottunk, beleillett a felkészülési programunkba. Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, az ellenfélnek ekkor talán egy kapura lövése volt, helyzetei nem nagyon. A második játékrészben sajnos olyan védekezési hibákat követtünk el, amit ezen a szinten nem szabad, de ettől függetlenül így is volt négy-öt ziccerünk. Szerettem volna látni élesben, hogy milyen teljesítményre képesek a fiatalok és azok, akik mostanában kevesebb lehetőséget kaptak, de teljesen mindegy, hogy milyen összeállítással állunk fel, ilyen koncentrációs hibákat nem szabad elkövetni. A héten nagyon sokat dolgoztunk, ezért összességében pozitív volt a mérkőzés.