Videó: „Ne ess pánikba”, most már stoppolhatsz a galaxisban!

Akt.:
„Ne ess pánikba”, most már stoppolhatsz a galaxisban!
„Ne ess pánikba”, most már stoppolhatsz a galaxisban!
Elon Musk űrvállalata, a SpaceX magyar idő szerint kedden este űrtörténelmet írt: sikeresen útnak indították a legerősebb használatban lévő rakétát a floridai Kennedy Űrközpontból. A Falcon Heavy egy Tesla Roadstert szállított, amiben a StarMan „utazik”, az autó műszerfalán pedig egy különös felirat látható: „Don’t Panic”, azaz „Ne ess pánikba”.

A SpaceX kedd este bocsátotta fel a rakétát, a Falcon Heavy – az ilyenkor szokásos súly helyett – egy meggyvörös Tesla Roadstert szállított. Az autó fedélzeti kameráin is lehetett követni, ahogy elhagyja a Föld légkörét, a bolygónk pedig egy idő után csak egy kék gombként látszik a felvételeken.

Az autóban a SpaceX saját fejlesztésű szkafanderébe öltöztetett, StarMan-re keresztelt tesztbábu „utazik”, miközben David Bowie Space Oddity-je szól. A Tesla kijelzőjén látható különös felirat, a Galaxis Útikalauz Stopposoknak örökérvényű jótanácsa:

Don’t Panic”, azaz „Ne ess pánikba”

sokak érdeklődését felkeltette.

Musk egy 2013-as interjúban azt mondta, a sorozat óriási hatással volt rá: 12-15 éves korában egy nehéz időszakát élte, és számos könyvet elolvasott az élet értelmét keresve, végül a Galaxis útikalauz stopposoknak tetszett meg neki a legjobban. Musk szerint a pozitív üzenetű regény egyik fontos mondanivalója, hogy a megfelelő kérdés megfogalmazása sokszor nehezebb, mint a válasz meglelése.

Forrás: 24.hu.


A SpaceX megint kitett magáért: hosszú évek várakozása után kedden este, magyar idő szerint 21:45-kor végre megnyomhatták a start gombot Elon Muskék, hogy kilőjjék a világ egyik legnagyobb hordozórakétáját, a Falcon Heavy-t, és a Nap körüli pályára állítsák vele a Tesla legújabb elektromos autóját, ...