Helyi közélet

2015.01.01. 15:43

Elismerő szavak a borsodi rendőröknek

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ahogy mondani szokták a rendőrök szolgálata 365 napból és napi 24 órából áll. A feladatok sikeres végrehajtása során befektetett szándékot igazolják vissza azok a köszönőlevelek, amelyeket az érintett polgárok fogalmaztak meg a rendőröknek.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ahogy mondani szokták a rendőrök szolgálata 365 napból és napi 24 órából áll. A feladatok sikeres végrehajtása során befektetett szándékot igazolják vissza azok a köszönőlevelek, amelyeket az érintett polgárok fogalmaztak meg a rendőröknek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és tíz rendőrkapitánysága a 2014-es esztendőben is számos elismerő mondatot tartalmazó köszönőlevelet kapott egy-egy ügyben érintett állampolgártól, amelyekből ízelítőül az alábbiakban adunk közre néhányat.

„Megoldották azt a feladatot, amire nem volt reális esély”

A rendőrségre 2014. május 12-én éjfél után érkezett bejelentés egy miskolci idős asszonytól, hogy 73 éves férje előző nap kirándulni és gombázni indult a Bükki Szinva forrás felett található erdős területre, azonban onnan nem érkezett haza és a szélsőségesre fordult időjárási viszonyok - erős esőzés - miatt nagyon aggódik érte.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztályának munkatársai a Tevékenység-irányítási Központtal összehangoltan azonnal megkezdték az idős eltűnt személy felkutatását, amely eredményeként a kora hajnali órákban, 4 óra előtt nem sokkal egy elhanyagolt erdészeti úton megtalálták a férfit.

Az idős úr háláját egy köszönőlevélben fejezte ki a felkutatásában résztvevő rendőröknek. Elmondása szerint a rendőrök általi megtalálásakor olyan biztonságot jelentő, boldog érzés fogta el, amely mindenképpen arra ösztönözte, hogy köszönetét írásban is kifejezze.

„…Köszönet a kapitányságnak, azoknak, akik szívvel és lélekkel, több órás erőfeszítéssel, remek szervezéssel, meglepő találékonysággal, az én szerencsémre, a szerény kommunikációs lehetőségeket rendkívül zavaró időjárási viszonyok között is megoldották azt a feladatot, amire reális esély nem is volt. Felhőszakadással járó pokoli viharban, szakadatlanul zuhogó esőben, erdőt szaggató, csontig hatoló hideg, viharos szélben, bőrig ázva, zúgó saras patakká változott hegyi terepen, a koromfekete semmi világában, lámpa nélkül botorkálva, nyolc órás pokoli kínlódás után pillantottam meg a keresőlámpa fényét.

Ezt a biztonságot jelentő boldog érzést kevesen ismerhetik. Köszönöm. …”

Az eltűnt, de megtalált idős úr, mivel természetjárásai során rendszeresen filmez – mint ahogy a megyei rendőrfőkapitánynak írt levelében fogalmaz - az elmaradt kézfogás gyanánt e filmekből szedett össze egy csokrot a nehéz helyzetében segítségére lévő rendőröknek.

„Visszakaptam kezem és lábam”

Egy tarcali nő köszönőlevélben méltatta, hogy a rendőrök ellopott kerékpárját szinte azonnal megtalálták, amit még aznap visszakapott.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatott eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrse K. Ernő 41 éves tarcali lakossal szemben. Az eljárás adatai szerint a kerékpártolvaj Tarcalon, a Fő úton 2014. augusztus 2-án 9 óra 40 perckor jogtalanul elvett egy női kerékpárt, amivel elhajtott. A sértett bejelentést tett rendőrségre, majd a helyszínre irányított járőrök fél órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrőrsre előállították a kerékkötőt. Az eltulajdonított kerékpárt így a rendőrök szinte azonnal visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának. A Szerencsi Rendőrkapitányság gyorsított eljárás keretében 72 órán belül állította bíróság elé a 41 éves férfit.

A sértett köszönőlevelet küldött Keresztesi János r. alezredesnek, a Szerencsi Rendőrkapitányság vezetőjének. A levélíró többek között megfogalmazta: „Köszönetet szeretnék mondani önnek és az állományukban dolgozó Deli Attila r. fötőrzszászlósnak és Széll János r. fötőrzsőrmesternek… ők azonnal a helyszínre siettek, és így fél órán belül már vissza is szolgáltatták a kerékpárom, ami a betegségem miatt a kezem és a lábam. Még egyszer nagyon szépen köszönöm. Továbbra is sikeres munkát kívánok”.

„Az egyház és a rendőrség is a bűn ellen küzd”

A járási közbiztonsági egyeztető fórum apropóján fejezte ki köszönetét a szikszói Görögkatolikus Egyházközösség parókusa a rendőrségnek, így az Encsi Rendőrkapitányság munkatársainak egy felderített bűncselekmény kapcsán.

Az Encsi Rendőrkapitányság járási közbiztonsági egyeztető fórumot tartott 2014. június 17-én. A szikszói Görögkatolikus Egyházközösség parókusa a rendezvény kapcsán levélben fejezte ki elismerését az Encsi Rendőrkapitányság vezetőjének. Amikor „betörtek a templomukban a betörök számunkra jelentős kárt okoztak. Lassan már 87 éves templomunk nem tartalmaz olyan értékeket, melynek hasznát vehették volna. Az ott lévő értékek számunkra lelki értelemben felbecsülhetetlenek, ezért sem értettük a rombolást, amit maguk után hagytak a betörők. Ezt az esetet gyorsan és szakszerűen földerítették kollégáid, melyet ez úton szeretnék maga és híveim nevében megköszönni. Az Egyház és a Rendőrség is a bűn ellen küzd, bízom abban, hogy törekvésünk, elszántságunk mindvégig kitart”.

„Kedves Rendőr bácsik”

A Vámosújfalui Általános Iskola 6. osztályos tanulói köszönték meg a Sárospataki Rendőrkapitányság munkatársainak a gyors és szakszerű intézkedést, mert biciklitúrájuk során ellopott kerékpárjaikat még aznap visszakapták.

A Sárospataki Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 14 éves és egy 17 éves bodrogolaszi fiatallal szemben. Az eljárás alá vont fiúk 2014. október 11-én 13 óra 36 perckor egy Sárazsadányban kerékpártúrázó gyermekcsoport két kerékpárját tulajdonították el, amit a rendőrök néhány órán belül megtaláltak és visszaszolgáltattak jogos tulajdonosaiknak.

A Vámosújfalui Általános Iskola 6. osztályos tanuló saját rajzukkal és levelükkel fejezték ki köszönetüket, amiért két ellopott kerékpárjukat gyorsan visszakapták.

„Ezúton szeretnénk hálásan megköszönni a lelkiismeretes, odaadó munkájukat, amit a biciklik előkerülése érdekében tettek. Külön köszönet Kendi Krisztián rendőr bácsi segítőkészségéért, kitartó, alapos munkájáért.”

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában