a tapsért csinálják

2019.07.23. 09:50

Emberi csúcsteljesítményeket láthatnak a nézők (videó)

Lenyűgöző produkciók, előadások, félelmetes mutatványok egymás után – a 130 éves Fővárosi Nagycirkusz már teljesen más, mint az évtizedekkel ezelőtti.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

„A cirkusz egy varázslat. Egy csodahely. Ahol olyan dolgok történnek, amelyekről azt gondolnánk, hogy nem lehetséges. Emberi csúcsteljesítményeket láthat a néző néhány méterre. Ha egy-két órára el tudnak feledkezni az emberek a gondjaikról, akkor már adtunk valamit” – fogalmaztak a Fővárosi Nagycirkusz artistái az Origó riportjában, amikor arról kérdezték őket, hogy mit jelent ma a cirkusz.

Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetője – akit mindenki csak Dodinak hív – mindent megmutatott: mi történik a függöny mögött előadás közben, hogyan zajlanak a próbák, miként áll össze egy-egy műsor, mire kell figyelnie a világosítónak a produkciók közben.

Rengeteget változott a cirkusz az elmúlt években. Lenyűgöző produkciók, előadások, félelmetes mutatványok egymás után – szóval, ez a cirkusz már teljesen más, mint az évtizedekkel ezelőtti. Vági Barbara és Talán Csaba kisfilmjükben a 130 éves Fővárosi Nagycirkuszt mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában