Videó: Mire figyeljünk, ha halljuk a szirénát?

Akt.:
Mentőautó gázolta el a lányt
Mentőautó gázolta el a lányt - © Fotó: rtl.hu
Békéscsaba, Budapest – Szívbeteghez száguldó, szirénázó mentőautó gázolt el a múlt héten kedden késő délután egy zebrán bicikliző kamaszt Békéscsabán. A 16 éves lányt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de nem tudták megmenteni, este meghalt. Egy szemtanú szerint az áldozat zenét hallgatott, ezért nem hallhatta a szirénát. Amint a lámpája zöldre váltott, elindult és behajtott a kereszteződésbe, ahol érkezett a mentő, aminek sofőrje már nem tudott megállni.

Pausz Ferenc közlekedés biztonsági szakértő azt mondta, hogy a szirénázó autó vezetője a közlekedési szabályokat csak úgy szegheti meg, ha azzal semmit és senkit nem veszélyeztet.

Forrás: rtl.hu.


Videó: „Ne mondd, hogy nem látod, és ne mondd, hogy nem hallod. Ezt nem hisszük el!” – Magyar mentős üzent az autósoknak

Márkus Gábor, egy magyar mentős unta meg azt, hogy az autósok nem elég figyelmesek, mikor a mentő szirénázva közeledik, és Facebook-oldalán az alábbi üzenetet tette közzé.

Videó: Ő az évszázad bunkója? – Kilométereken át blokkolta a mentőautót, mert „nem látta”

Napról napra rengeteg érdekes vezetői stílust láthatunk az utakon, de még a legelvetemültebb alkalmi „autóversenyzők” is betartanak egy szabályt: ha jön a mentő szirénázva, félreállsz!

Videó: A telefonját nyomkodó nőt nem zavarta a rendőr szirénája sem

Ausztráliában komolyan veszik a vezetés közbeni mobil használatot, a büntetőpontok mellé 100.000 Forintnak megfelelő dollárnyi bírságot is kiszabnak. A VW Golf vezetője nem igazán törődött a rendőri jelenléttel, simán nyomkodta tovább a telefont, aztán a sziréna is elkerülhette a figyelmét, mert esze ágában sem volt megállni.