Videó: Mindenkivel megtörténhet – Elég egy válás, egy rossz lakáshitel, vagy egy családtag bosszúja

Mindenkivel megtörténhet - Elég egy válás, egy rossz lakáshitel, vagy egy családtag bosszúja
Mindenkivel megtörténhet - Elég egy válás, egy rossz lakáshitel, vagy egy családtag bosszúja - © Fotó: 444.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ezt mondták az RTL Híradójának kedden azok, akik már évek óta az utcán élnek. A közelgő fagyok miatt egyre többen keresnek menedéket szállókon, vagy melegedőkben. Bár télen egyre több ilyen helyet nyitnak a segítő szervezetek, a szakemberek szerint kevés a segítő szándék a hajléktalanok felé.

Forrás: rtl.hu.


Sátorban, barlangban, de még veremben is laknak emberek Miskolcon

Van, aki a családi erőszak elől menekül a hajléktalanságba, van, aki épp a börtönből szabadult, és nincs hová mennie, mások állami gondozás után maradnak fedél nélkül. Nem ritka, hogy pszichiátriai betegek találnak „otthonra” a hajléktalanokat ellátó központban, mert számukra nincs intézmény, otthon pedig „nem kellenek”. Ahány ember, annyiféle sors, a közös bennük, hogy átmeneti szállásokra, nappali melegedőkbe vagy éjjeli menedékhelyekre kényszerülnek.

Fűtetlen lakásban is fenyeget a fagyhalál – Rendőrök és polgárőrök vigyáznak a tanyavilágban élőkre

A Magyar Szociális Fórum közleményében azt írta: 44-en fűtetlen lakásokban haltak meg, 36-an közterületen, 17-en kórházba szállításuk közben vagy beszállításuk után. A hideg idő beköszöntével nemcsak az utcán élő hajléktalanok igényelnek nagyobb figyelmet, hanem az idős, egyedül élő, sokszor ross­z anyagi helyzetben, egészségi állapotban lévők is, akik nem tudják megfelelően fűteni az otthonukat.