Szendrő hírei

2011.02.28. 19:56

A rendőr mindenben segítsen

<p>Boldva - A szubjektív biztonságérzet megteremtése volt a cél.</p>

Gyakorlatilag megnégyszereződött az Edelényi Rendőrkapitányság illetékességi területén található körzeti megbízotti irodák száma azáltal, hogy az önerőből korábban kialakított három iroda mellett kilenc újabb, pályázati forrásból és önkormányzati segítséggel megvalósított munkahelyet avattak fel hétfőn délelőtt. A tényleges irodaavató Boldván volt, ahol bejelentették, az itt létrehozott mellett még nyolc településen kezdte meg működését a körzeti megbízottak elhelyezésére szolgáló helyiség.

Az ünnepségen dr. Vereckei Csaba dandártábornok, megyei főkapitány elmondta: a kormányzati támogatással, önkormányzati segítséggel és a rendőrség szakmai támogatásával megvalósult irodák megfelelő munkafeltételeket biztosítanak a kollégáknak, akiktől elvárja, hogy segítsenek, az állampolgárok egyetlen problémáját se hagyják figyelmen kívül. Még akkor is foglalkozniuk kell az őket megkeresők gondjával, ha az szigorúan véve nem rendőrségi kérdésről van szó – ilyen esetekben fel kell világosítani az ügyfelet, kihez fordulhat segítségért. Vereckei Csaba szerint az új kmb-irodák javítják a közbiztonságot, amelynek megteremtését a rendőrségtől az állampolgárok elvárják. Ha látják a rendőrt, az növeli a polgárok szubjektív biztonságérzetét.

Csabai Gyula, Boldva polgármestere is azt emelte ki: fontos, hogy az emberek rendőrt lássanak, mert akkor biztonságban érzik magukat, ezért adott helyet a település a kmb-irodának.

Boldva mellett Hidvégardón, Lakon, Perkupán, Rakacán, Szalonnán, Szendrőládon, Színben, valamint Tornanádaskán kaptak most körzeti megbízotti irodát a település rendőrei.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!