Friss hírek

2008.12.20. 06:12

Nem találták meg az eltűnt horgászokat - egy időre felfüggetszették a keresést

<p>Egész éjszaka keresték, mégsem akadtak annak a két horgásznak a nyomára, akik pénteken tűntek el Szigligetnél. A keresésbe egy szolárral és radarral felszerelt hajó is bekapcsolódott, és bár több csónakot is találtak a tó fenekén, egyik sem a horgászoké volt. A szakemberek szombaton kora reggel, öt órakor - tíz óra kutatás után - egy időre felfüggesztették a keresést, de a nap folyamán tovább folytatják a munkát - tájékoztatta közleményében a Független Hírügynökséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ).</p>


Mint azt a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a horgászok pénteken egy fémcsónakkal mentek ki horgászni, azonban nem tértek haza. Családtagjaik a keresésükre indultak, de csak a kocsijukat és telefonjaikat találták meg a szigligeti strand közelében. A csónakjuk nem volt a helyén, ezért értesítették a vizirendészetet, akik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával közösen indultak a horgászok felkutatására. A keresésbe nem sokkal este tíz óra után a VMSZ egy újabb csoportja és új, szonárral illetve radarral felszerelt hajójuk is bekapcsolódott. A műszerek segítségével az éjszaka több - a tó fenekén heverő - csónakot is találtak, de az eltűnt horgászoké nem került elő.

VMSZ szakemberei - tíz óra folyamatos munka után - egy időre felfüggesztették a keresést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!