Videó: Miből megy Habony Árpád Ibizára?

Akt.:
Miből megy Habony Árpád Ibizára?
Miből megy Habony Árpád Ibizára? - © Fotó: valasz.hu
Budapest – Továbbra sem tudni, miből finanszírozza luxuséletmódját és ibizai nyaralásait Habony Árpád. A miniszterelnök bizalmasa egyetlen fillér osztalékot sem vett fel lapkiadó cégétől, pedig az nyereséget termelt. A közpénzek átláthatóságáért küzdő Transparency International perre ment azért, hogy kiderüljön, mennyi állami hirdetési pénzt kapott Habony érdekeltsége, a szocialisták pedig törvényt módosítanának azért, hogy az esetleges visszaélések ne évülhessenek el.

Ibizai nyaralás, drága ruhák, luxuskiegészítők – mind Habony Árpád fényűző életének részei.

Ha nemzetbiztonsági vizsgálat nem is, per már indult azért, hogy kiderüljön, kitől kapott parlamenti belépőt a miniszterelnöki bizalmas, és hogy nyilvános legyen az is, cége mennyi állami hirdetésbevételhez jutott. A közpénzek átláthatóságáért küzdő Transparency International fordult ezért bírósághoz, miután a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól hiába kérték a vonatkozó szerződések kiadását. „Mi az Erzsébet-utalványt forgalmazó részvénytársaságot, illetve a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt kértük fel a Modern Media Grouppal, a Lokállal, a 888-cal kötött szerződések nyilvánosságra hozatalára, mert úgy látjuk, hogy rengeteg Erzsébet-reklám található ezekben a periodikákban. Természetesen erről is kiderült, hogy nincsen adat: vagy üzleti titok, vagy szerzői jogot sért, a szokásos megtagadási okokkal kerültünk szembe. Itt is pert indítottunk az adat megismeréséért” – fejtette ki Ligeti Miklós, a szervezet jogi igazgatója.

habony_650x

Habony Árpád médiacége az éves beszámoló szerint tavaly több mint 200 millió forint nyereséget hozott, de osztalékot a tulajdonosok nem vettek fel. A Színes Tinták Bt. amely szintén Habonyé, viszont tavaly is veszteséges volt.

A cégpapírokon feltüntetett lakcímen kerestük az üzletembert, de a csengőre senki sem válaszolt. Így továbbra sem tudni, hogy ha a cégeiből nem, akkor miből származik bevétele Habony Árpádnak, és miből törleszti tehetős barátaitól kapott kölcsöneit. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ugyanis 2015 tavaszán vagyonosodási vizsgálatot indított ellene – akkor Habony azt állította, barátai, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és Tombor András, a Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottságának elnöke segítette ki több tízmilliós kamatmentes kölcsönnel.

Forrás: hirtv.hu.