Videó: Mi vitt ki több 10 ezer embert a Kossuth téri tüntetésre?

Akt.:
Mi vitt ki több 10 ezer embert a Kossuth téri tüntetésre?
Mi vitt ki több 10 ezer embert a Kossuth téri tüntetésre? - © Fotó: Magócsi Márton | abcug.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Angoltanár, diákolimpikon, aneszteziológus, kilencedikes és tizenegyedikes diák, kétgyerekes levéltáros, szociológus, fejlesztőpedagógus. Arcok a több 10 ezerből a múlt heti Kossuth téri tüntetésről. Moskovics Judit és Boros Krisztina ott voltak a demonstrálók között, és sokukkal beszélgettek arról, hogy mi vitte ki őket a tüntetésre. Vajon csak az oktatással van-e bajuk, vagy a kormánnyal elégedetlenek.

Boros Krisztina és Moskovics Judit riportja az RTL Klub Házon kívül című műsorában.

Forrás: rtl.hu.


A pun háború helyett hitelt számolnának a diákok

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A tananyagot soknak tartják, a lexikális tudásanyagot még inkább a magyar középiskolások. Sokkal inkább tanulnának főzni, csekket befizetni, vagy egy adóbevallást elkészíteni, mint a különböző háborúkról. Egy nemrég készült felmérés szerint a diákok negyede külföldön szeretne továbbtanulni, mert több fizetést és jobb karriert remélnek, mintha itthon járnának egyetemre. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

A Klik megy, de az állam marad az iskolákban

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Hiába várták tőle a magyar iskolák színvonalának emelését és pénzügyeinek rendbetételét, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ már a megalakulása óta csak púp a tanárok hátán. Rétvári Bence illetékes államtitkár kedden bejelentette, hogy megszüntetik az intézményt, és egy kevésbé központosított rendszert dolgoznak ki, ugyanakkor továbbra is az állam tartja fent az iskolákat. A tanártüntetések egyik fő szervezője, Pilz Olivér szerint csak annyi történt, hogy a kormány kapkodva bejelent pár dolgot, és fenntartják, hogy jövő héten sztrájkolni fognak, ha a kormány nem ül le velük tárgyalni.
hirdetés


hirdet�s