Nagyvilág

2011.11.08. 07:37

Hurghadai baleset - HM: két AN-26-os szállítógép hozza haza az elhunytakat

Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - A honvédség két AN-26-os szállítógépe hozza haza az egyiptomi buszbalesetben meghalt magyarok holttesteit - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfő este az MTI-vel.

Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - A honvédség két AN-26-os szállítógépe hozza haza az egyiptomi buszbalesetben meghalt magyarok holttesteit - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfő este az MTI-vel.

A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfői utasítását követően Hende Csaba honvédelmi miniszter azonnal intézkedett; a gépek felkészültek arra, hogy elinduljanak Kairóba, és hazaszállítsák a hurghadai balesetben elhunyt magyar turisták holttesteit.

Erre az azonosítási és a hatósági eljárás lezárulását követően - a hét második felében - kerülhet sor - tették hozzá.

A vasárnapi balesetben 11 magyar meghalt, 29 pedig megsérült. A Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal tartott hurghadai szállodáiktól a repülőtérre, amikor az egyik busz felborult.

- MTI -


Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Pszichológus, közlekedésbiztonsági szakemberek és orvosok is utaznak az egyiptomi Hurghadába, ahol vasárnap este 11 magyar turista halt meg autóbusz-balesetben.

Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Mintegy húsz perc alatt értek az egyiptomi Hurghadában történt baleset helyszínére a mentők és a tűzoltók - mondta egy magyar szemtanú hétfőn a Magyar Televízió esti Híradójában.

Hurghada/El Gouna, 2011. november 7., hétfő (MTI) - A hurghadai buszbaleset 29 sérültje közül mintegy tíz egy-két napon belül elhagyhatja a kórházakat – tájékoztatta az MTI helyszínen tartózkodó tudósítóját Kveck Péter kairói nagykövet hétfő kora este.

Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn utasította Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy haladéktalanul - amint az ehhez szükséges egyeztetések lezajlottak - "hozzák haza" a Magyar Honvédség egyik repülőgépével a vasárnapi egyiptomi buszbaleset áldozatainak holttesteit - jelentette be hétfőn újságírók előtt a miniszterelnök szóvivője.

Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Egy tömeges balesetek ellátásában nagy gyakorlatot szerzett mentőorvos és egy gyermek-traumatológus szakorvos segíti majd a vasárnap történt tragikus egyiptomi buszbaleset sérültjeinek ellátását az észak-afrikai országban - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

Hurghada - Az egyiptomi egészségügyi miniszter személyesen felügyeli a magyar turisták ellátását.

Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - A QBE biztosító szervezi a közeli hozzátartozók kiutazását azokhoz a sérültekhez, akik állapotuk miatt a közeli napokban még nem utazhatnak vagy nem szállíthatók haza Egyiptomból - erről a QBE Insurance (Europe) Ltd. Magyarországi Fióktelepe tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Az egyiptomi Hurghadában vasárnap este baleset szenvedett autóbusz fotói alapján egy szakértő úgy véli, a jármű megfelelhetett a műszaki és biztonsági követelményeknek, a balesetben valószínűleg a sebesség nem megfelelő megválasztása játszhatott kulcsszerepet.

Nagy Eszter Dóra, az MTI különtudósítója jelenti: Hurghada, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Egy nappal a magyar turistákat szállító busznak az egyiptomi Hurghadán történt balesete után a járművet a kerekeire visszafordították, de hétfőn kora délután még továbbra is a helyszínen van.

Budapest, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Egyperces néma felállással emlékeztek meg a képviselők az Országgyűlés hétfői ülésnek elején a vasárnapi egyiptomi buszbaleset magyar áldozatairól.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!