Helyi közélet

2013.04.20. 12:30

Arcok a megyéből: Farkas Kornélia, mezőnagymihályi testnevelő tanár

Mezőnagymihály - A kiválóan dolgozó pedagógust, eredményei jutalmául, Budapesten tüntették ki.

Mezőnagymihály - A kiválóan dolgozó pedagógust, eredményei jutalmául, Budapesten tüntették ki.

A fővárosban tartották a Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének közgyűlését, amelyen Az év Borsod-Abaúj-Zemplén megyei testnevelőjévé választották Farkas Kornéliát, a mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola tanárát.

Sportcentrikusak

– Valószínűleg az elmúlt tizenkét esztendőben végzett munkámat ismerték el – mondta Farkas Kornélia, majd így folytatta: – Az általános iskolák sportmunkájának megyei értékelésében, a kisiskolák kategóriájában eddig hétszer lettünk elsők, valamint többször a második, vagy a harmadik helyet szereztük meg. A mintegy ezeregyszáz lelkes falunkban szerencsére mindenki nagyon szereti a sportot, ez Tóth Béla nyugalmazott igazgató-testnevelő tanár öröksége. Béla bácsi a sport és a testmozgás szeretetére nevelte a község apraját-nagyját, neki köszönhetjük ezt a szemléletet. Mit csinálunk jól, mit nyújtunk a kicsiknek? Nálunk minden gyerek azt a sportágat választja, amelyet szeret, amit szívesen csinál. A labdarúgás és a kézilabda tartozik az első vonalunkba, de a diákok kérésére viszont már a kosárlabdával is foglalkozunk. Mindenkivel megszerettetjük a testmozgást, minden gyerek megkapja az alapokat, aztán a tehetségeseket egyesületekbe küldjük. A helyin kívül már a bükkábrányi, az egri és a mezőkövesdi klubokban is egyre több mezőnagymihályi fiatal szerepel.

Osztoznak

Farkas Kornélia arról is beszámolt, hogy iskolájuk 2002-ben kapott új tornatermet és tárgyi feltételeik javulása – párosulva lelkesedésükkel, szorgalmukkal, odaadó munkájukkal – országos sikereket eredményezett számukra.

– Iskolánkban tizenöten dolgozunk, a testnevelést azonban egyedül tanítom – folytatta a kitüntetett tanár. – Ha lehetne, elismerésem egy részét a gyerekeknek adnám át, másik „felét” pedig Holló Ferencnek ajánlanám fel. Feri labdarúgóedzőként dolgozik intézményünkben és klubunknál. Felnőtt és utánpótlás csapataink Holló Ferenc és Tóth Béla irányításával, a megyei II. osztály Közép csoportjában szerepelnek, bajnoki meccseikre általában százan, kétszázan látogatnak ki. Nagyon jól érzem magam Mezőnagymihályon, ahová sajnos már csak százhuszonnyolc helyi és geleji gyerek jár, így nincsenek párhuzamos osztályaink. Mégis bizakodással tekintek a jövőbe: remélem, hogy előbb, vagy utóbb, de megáll a diáklétszám fogyása, továbbá az iskolai, a szabadidős, valamint a látványsport minden formája és műfaja a különböző szinteken megfelelő támogatásban részesül majd.

- ÉM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában