Friss hírek

2011.02.23. 15:28

Délutáni sporthírek

<p>Marseille - Manchester United és Internazionale - Bayern a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában</p>

A tavalyi BL-döntő visszavágóján Kassai Viktor lesz a játékvezető. A versenysorozat honlapján megjelent információk szerint az Internazionale november 14. óta minden mérkőzését megnyerte a San Siróban; a BL góllövő listáját hét góllal vezető Eto o ebben a szezonben már 31 gólt lőtt 39 klub- és válogatott mérkőzésen. Hiányozni fog az olasz csapatból Wesley Sneijder, Lúcio és Diego Milito. A Bayernben immár megint együtt játszik Franck Ribéry és Arjen Robben.
Ez lesz Marseille 50. BL-mérkőzése - az MŠK Žilina elleni 7:0 a BL legnagyobb arányú idegenben elért győzelme; a Manchester következő UEFA-kupasorozatban aratott nyertes mérkőzése a 150. lesz - eddig 496 gólt értek el. A Unitedből nem is utazik el Franciaországba a sérült Ryan Giggs, Anderson, Jonny Evans, Rio Ferdinand, Michael Owen és Park Ji-Sung.


A Sevilla hátrányból kezd a Porto ellen

Az UEFA Európa Liga legjobb 32 csapata közötti visszavágó Portugáliában lesz. A kupasorozat honlapján elérhető információ szerint a hazai pályán elszenvedett vereség ellenére is bizakodik a spanyolok edzője. Az első mérkőzést Rolando and Fredy Guarín, illetve Kanouté góljaival 2:1-re nyerte a Porto. A továbbjutást, két gólt lőni idegenben "nehéz, de nem lehetetlen" feladatnak nevezte Gregorio Manzano.
Nehezíti helyzetüket, hogy nem áll rendelkezésre Andrés Palop, Martín Cáceres és Ndri Romaric, míg a Porto ismét számíthat a Liga eddig legeredményesebb góllövőjére, Falcaóra, aki eddig hét gólt lőtt a kupa mérkőzésein.


Nem lesz magyar résztvevője az északi VB egyenkénti indításos versenyeinek

Nem sikerült a kvalifikáció a magyar indulóknak. A világbajnokság honlapján elérhető információ szerint a nők 5 kilométeres versenyében Simon Ágnes végzett a legjobban - 20:33.1 perces eredménnyel 11. lett, de ez sem volt elég a továbblépéshez: a még továbbjutó 10. helyezett 20:21.6 perc alatt teljesítette a távot; Papp Ildikó, Viczián Vera és Marosffy Orsolya is kiesett.
A férfiak 10 kilométeres versenyében a legjobban Kónya Ádám szerepelt, aki a 20. helyen végzett. 32:10.3 perc alatt tette meg a távot; a még továbbjutó 10. helyezett ideje 30:50.4 volt; Cseke Csaba 23., Gombos Lároly 37., Pálfy Máté 39. lett.


Elhagyta az intenzív osztályt a Kitzbühelben súlyos fejsérülést szenvedett Hans Grugger

A nemzetközi szövetség honlapján elérhető információk szerint az osztrák síző január 20-án, a lesikló edzésen bukott, elvesztette eszméletét, és helikopterrel szállították az innsbrucki Egyetemi Kórházba. A sikeres műtétek után állapota immár megengedte, hogy - a vártnál korábban - elhagyja az idegsebészeti osztály intenzív részlegét; rehabilitációja a hochzirli kórházban történik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!