Friss hírek

2008.12.02. 12:10

Maratoni Mikulás mesélés - Guinness-rekordkísérlet Velencén

<p>Guinness rekordkísérlet kezdődött kedden Velencén. A tervek szerint huszonnégy órán át mesél a Mikulás a Velence Resort & Spa-ban. Este tíz óráig gyerekeknek olvas, utána reggel hatig pajzán történetekkel a felnőtteket szórakoztatja, majd megint gyerekmesék hangzanak el, 11 óráig.</p>

A szervezők nem tudnak arról, hogy hasonló próbálkozás lett volna, így ha a Mikulás teljesíti a próbát, nemcsak országos rekordot állít, hanem valószínűleg bekerül a Guinness Rekordok könyvébe is. A maratoni mesélésen bárki részt vehet belépődíj nélkül, de a mikulasszolgalat.hu oldalon keresztül is figyelemmel kísérhető.

11 órakor kezdte el a maratoni mesélést a Mikulás. Kb. száz gyerek kíséri figyelemmel. Ők folyamatosan váltják egymást. A kísérleten jelen van a rekordot hitelesítő cég képviselője. Tudomása szerint hasonló rekord sem az országban sem a világon nem volt eddig - mondta a Független Hírügynökségnek Bálint György, főszervező.

Hogy Mikulás ruhában ki vállalta a próbát, azt a szervezők a rekordkísérlet befejeződése után árulják csak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!