Friss hírek

2008.12.12. 11:51

FERIHEGYI SZTRÁJK - A gépek nagy többsége közlekedik

<p>Késésekkel ugyan, de felszállnak a Ferihegyi Repülőtérről a gépek a harmadik napja tartó sztrájk ellenére is. Van olyan járat, amelyikre csak néhány percet, van azonban amelyikre csaknem egy órát kell várni, hogy elinduljon. Egyelőre csak néhány járatot töröltek.</p>

A Budapest Airport honlapja szerint péntek délelőtt a gépek szinte mindegyike fel tudott szállni a Ferihegyi Repülőtérről, igaz csak késésekkel. Reggel még akadt olyan járat, amelyik másfél órával a tervezett indulás után kezdte csak meg útját, délelőttre azonban már valamelyest javult a helyzet.

A Malév már korábban bejelentette, hogy hat járatát pénteken biztosan törli. Ezen túl egyelőre a Lufthansa düsseldorfi gépe nem indult csak el. A Budapest Airport honlapja szerint más járat törlését most még nem tervezik.

A gépek továbbra is kizárólag a 2-es terminálról indulnak. A reptér üzemeltetői azt kérikk, hogy az utasok először érdeklődjenek a választott légitársaságnál és legalább két órával a tervezett indulás előtt érkezzenek meg a reptérre.

A Ferihegyi Repülőtéren szerda reggel óta sztrájkol a dolgozók egy része. Céljuk, hogy kikényszerítsék a munkáltató által egyoldalúan felmondott kollektív szerződéssel kapcsolatos tárgyalások érvényes befejezését, ezen felül tiltakoznak a kiszervezések és az elbocsátások ellen is. Ígéretük szerint addig sztrájkolnak, amíg nem tudnak megegyezni. A Budapest Airport ugyanakkor addig nem ül tárgyalóasztalhoz, míg a sztrájk tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!