Videó: Közelebb az állampolgárokhoz Borsodnádasdon

Közelebb az állampolgárokhoz Borsodnádasdon
Közelebb az állampolgárokhoz Borsodnádasdon - © Fotó: police.hu
Borsodnádasd, Ózd – Első ízben szervezett illetékességi területén „mobil fogadóirodát” az Ózdi Rendőrkapitányság.

Borsodnádasdon, 2014. december 4-én a rendőrség, az önkormányzat, valamint a polgárőrség képviselői előre meghirdetett időben és helyen úgynevezett mobil fogadóirodát szerveztek.

A helyszíni bejárással egybekötött ügyfélfogadáson részt vett dr. Varga László r. alezredes, az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője, Sági Tibor, Borsodnádasd város alpolgármestere, Sike László, a helyi polgárőr egyesület vezetője, valamint Stadler Mihály r. alezredes, a rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója is.

A kihelyezett „fogadóiroda” létrehozásával a szervezők célul tűzték ki, hogy a lakossággal tovább erősítsék a személyes kapcsolatfelvételt, valamint a szolgáltató jelleget előtérbe helyezve biztosítsák az államigazgatási szolgáltatásokhoz való gyors és könnyű hozzáférést.

A bejárással egybekötött fogadónapon többen éltek a lehetőséggel és megosztották véleményüket, javaslataikat a hatóságokkal. A mobil fogadóiroda szolgáltatását igénybevevő helyi lakosok részére a rendőrség munkatársai bűnmegelőzési és egyéb közérdekű információkat tartalmazó tájékoztatót adtak át.

A bejárás és helyszíni kapcsolatfelvétel tapasztalatai egyértelműen hasznosnak bizonyultak, beváltották a hozzá fűzött reményeket. A helyi önkormányzatok fogadókészsége esetén az Ózdi Rendőrkapitányság a közeljövőben más településen is tervez hasonló, kihelyezett helyszíni ügyfélfogadást.

(A videó a Borsodnádasdi Városi Televízió közreműködésével készült.)

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –