Videó: Konyhai zaj vagy zene a fülnek?

Videó: Konyhai zaj vagy zene a fülnek?
© Fotó: Videa
Budapest – A legkisebb konyhai zörejekből, zajokból és zúgásból is lehet zenei műveket komponálni, csak egy kis kreativitás kell hozzá. Ezekből állította össze Gál Kristóf zeneszerző Széll Tamás új éttermének bemutatóvideójához a zenét – írja az Origo.

A szerző az Origónak elmondta, a zene az, ami a legjobban rögzíti, majd feleleveníti emlékeinkben az adott pillanatot.

Ha meglátok bármit, akkor azonnal hallom a fejemben a hangját, és már tudom, hogyan is lehetne megszólaltatni”

– emelte ki. Hozzátette, ez ahhoz hasonlít, mint amikor látvány alapján képzeljük el az étel ízét.

A művész kifejtette, a zenéhez a hangokat főzés és tálalás közben rögzítette. Az alapritmust a sütőajtó bezárásának kattanása, a dallamot pedig a hűtőszekrény és az indukciós lap zúgása adja.

“Maga a felvétel egyszerű módon történik, gyakorlatilag mikrofonnal rögzítem a nyers hangokat, mintha egy diktafonnal vennénk fel emberi beszédet” – mondta a zeneszerző, aki többféle mikrofont is használ attól függően, hogy melyik a legalkalmasabb a hang rögzítésére.


Inspirációkat kell gyűjteni, sokfelé kacsintgatni, rengeteg zenét hallgatni
Debrecen - „Fantasztikus dolog, hogy segíthetek azzal, ami számomra a legnagyobb kincs: zenével, énekszóval.” Interjú Jéger Dorottyával. Jéger Dorottyáról egyre gyakrabban hallunk mostanában. A debreceni születésű, 29 éves előadóművésszel a zenéről, a sikerhez vezető útról, a szerelmi bánat bevál...

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Színes, egészséges és praktikus megoldásokat ajánlunk, amelyek segítségével valóban ellenállhatatlanná varázsolhatjuk az uzsonnás dobozt, hogy a kisdiák a tanév végére se unja meg! Forrás: Youtube / Tasty [related-post post_id="3972373"] [related-post po...