Videó: Kísérteties látvány, ahogy felzabálja Pekinget a szmog

Akt.:
Kísérteties látvány, ahogy Pekinget felzabálja a szmog
Kísérteties látvány, ahogy Pekinget felzabálja a szmog
Újra szmog üli meg Kína északi részét, és a helyzet olyan durva, hogy iskolákat és autópályákat zártak le, és repülőjáratokat is töröltek. Most előkerült egy timelapse videó, ami azt mutatja meg felgyorsítva, hogyan lepte el húsz perc leforgása alatt a szmog Pekinget.

Az iskolák zárva tartanak, a közösségi helyek többsége elnéptelenedett. A városban már harmadik napja van érvényben narancs fokozatú riasztás. A szmog a közlekedést is akadályozza: egyes városokban repülőjáratokat töröltek, több gyorsforgalmi utat pedig lezártak.

A mérések szerint 345 mikrogramm volt a finom porszemcsék mennyisége egy köbméter levegőben. Ez több mint tízszerese az Egészségügyi Világszervezet által megszabott határértéknek.

Hivatalos statisztikák szerint az ázsiai országban több mint félmillió ember hal meg évente tüdőrákban, ám szakértők úgy vélik, hogy a valódi szám még ennél is magasabb.

Forrás: automotor.hu | hirtv.hu.


Videó: Ilyet még nem láttál! 50 sávos gigantikus dugó Kínában

Kínából származik ez a videó, ahol a Pekingbe tartó autók torlódása nem mindennapi látvány. Mi szerencsére ennél csak kisebb dugókba kerültünk…

Videó: Még a hullámvasút sincs olyan félelmetes, mint egy híd Japánban

Kezdő sofőröknek nem ajánlanánk, hogy akárcsak a híd közelébe menjenek.