Sport - Foci

2010.05.01. 09:45

Összecsapás a Fradi-Újpest meccs után - két rendõr súlyosan megsérült

<p>Összecsaptak a rendõrök és a Ferencváros szurkolói az esti Fradi-Újpest focimeccs után Budapesten, az Albert Flórián Stadionnál.</p>

Több mint 20 embert állítottak elõ, és két rendõr súlyosan egy társuk pedig könnyebben sérült - tájékoztatott közleményében a Budapesti Rendõr-fõkapitányság.

A mérkõzés lefújása után a Ferencváros drukkereit kordonok mögött vezették a Népliget felé, néhányan azonban elkezdték rángatni a vasrácsokat. Több helyen is feldöntötték a kordont, a rendõröket pedig üvegekkel dobálták. A rendõrök könnygázt és vízágyút is bevetettek, így tudták megfékezni a randalírozókat. A szurkolókat végül kétfelé szorították ki, a Népliget, illetve a buszpályaudvar irányába. Az Újpest szurkolóit csak ezután vezették ki a stadionból, egybõl a külön metróhoz. A vendégdrukkerek már nem találkoztak a Fradi szurkolóival.

A mérkõzés után a rendõrök összesen 23 embert állítottak elõ. Három ember ellen szabálysértési eljárást indítottak. Két szurkolót hivatalos személy elleni erõszak miatt, tizennyolcat pedig garázdaságért vittek be. Az összecsapások közben két rendõr súlyosan, egy társuk pedig könnyebben sérült. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a szurkolók közül is többen megsérültek, könnyebben.
- Független Hírügynökség -

Hasba rúgtak egy operatőrt!

A tegnap esti Fradi-Újpest meccsre ment ki a juj.hu stábja, hogy a mérkőzést magát és a hangulatot videóra vegye. Aztán sikerült nekik a meccs utáni verekedést, rendőri intézkedéssorozatot is rögzíteniük, leginkább addig, míg operatőrüket, Domonkos Norbertet hasba nem rúgta egy rekedt hangon érvelő személy, aki bátran, fekete ruhában és csuklyával a fején tette, amit tett. A stáb kapott még a könnygázból is, de nem nekik címezve, inkább csak az általános rendőri intézkedés keretében - írta a juj.hu.

 

</script>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!