Videó: Katonaruhában demonstrált kétezer drukker a szövetség ellen

Akt.:
Videó: Katonaruhában demonstrált kétezer drukker a szövetség ellen
A német ultrák sincsenek kibékülve az ottani labdarúgó-szövetség intézkedéseivel, legutóbb a drezdai szurkolók adtak ennek hangot, nem is akármilyen módon.

A történet előzménye, hogy a Karlsruhe-Dynamo Dresden Bundesliga 2-es mérkőzés előtt néhány nappal a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) súlyos büntetést rótt ki a hazai klubra, ugyanis a Karsruhe drukkerei a Stuttgart elleni bajnokin pirotechnikai eszközöket vetettek be a lelátón, aminek következtében néhány percig a mérkőzést is meg kellett szakítani.

A szövetségi határozat értelmében szektorokat zárattak be a Karsruhe stadionjában, aminek következtében csupán 6000 szurkolónak jutott volna hely a Karlsruhe-Dynamo Dresden meccsen (beleértve a 2000 vendégszurkolót is, akik időközben már megváltották a jegyüket a bajnokira). A hazai rajongók így bojkottálták a mérkőzést, nem úgy a vendég drezdaiak, akik egységes katonai szerelésbe öltözve vonultak a stadionhoz, hatalmas pirotechnikai-show közepette, amit a meccs folyamán is többször bevetettek.

ksc_dynamo_2

ksc_dynamo_3

ksc_dynamo_4

A drezdaiak egy molinóval is üzentek a szerintük szurkolóellenes döntés kapcsán: „Harcolj a DFB ellen”

A mérkőzés egyébként gólzáport, hozott, a vendég Dynamo 4-3-ra győzött a már korábban kiesett Karlsruhe ellen.

ksc_dynamo_5

ksc_dynamo_7

ksc_dynamo_10

ksc_dynamo_11

ksc_dynamo_12

ksc_dynamo_13

Forrás: ultras-tifo.net
hirdetés


hirdet�s