Friss hírek

2009.11.16. 12:59

Magyar rövidfilmek sikere Német- és Franciaországban

<p>Két németországi és egy francia nemzetközi mozgókép szemle is díjazott magyar rövidfilmeket a hétvégén. A Mama, a Vacsora és a Vallomás címû alkotásokat jutalmazták- olvasható a Magyar Filmunió hétfõi közleményében.</p>

M. Tóth Géza Mama címû filmje nyerte a 23. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál legjobb rövidfilmjéért járó Leo-díjat. A németországi rendezvény Pacsay Attila zeneszerzõ és Madacsi Imre sound designer kiemelkedõ teljesítményét méltatta az elismeréssel.

A franciaországi Brestben vasárnap este ért véget az európai rövidfilmek szemléje. Karchi Perlmann magyar-amerikai koprodukcióban készült Vacsora címû groteszkje kapta a legjobb 25 percnél hosszabb alkotás, a Moyen Métrage díját.

A brandenburgi Cottbusban szombat este Pápai Pici Vallomás címû filmjéért személyesen vehette át a legjobb rövidfilm díját. A kelet-európára specializálódott rangos megmérettetésen 11 rövidfilm indult.

A fesztiválokról és a filmekrõl bõvebb információ a www.filmunio.hu honlapon lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!