Videó: Iszlamisták lefejeztek egy kanadai túszt a Fülöp-szigeteken

Iszlamisták lefejeztek egy kanadai túszt a Fülöp-szigeteken
Iszlamisták lefejeztek egy kanadai túszt a Fülöp-szigeteken
Lefejezte egyik kanadai túszát az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezettel kapcsolatban álló iszlamista terrorcsoport, az Abu Szajjaf – közölték hétfőn a kanadai hatóságok.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök egy sajtótájékoztatón felháborítónak nevezte és “hidegvérű gyilkosságnak” minősítette John Ridsdel korábbi bányaigazgató megölését.

A Fülöp-szigetek hadserege közölte, hétfőn egy levágott fejet találtak a félreeső Jolo-szigeten, öt órával azután, hogy lejárt az iszlamista fegyveresek által szabott határidő a négy túszukért követelt váltságdíj kifizetésére. A hadsereg nem erősítette meg, hogy valamelyik elhurcolt személy testrészét találták volna meg.

Egy katonai szóvivő azt mondta, szemtanúk szerint két, motorbiciklin ülő férfi dobta el a levágott fejet rejtő műanyag zacskót Jolo belvárosában.

A négy túsz – két kanadai férfi, köztük Ridsdel, egy norvég férfi és egy fülöp-szigeteki nő – korábban egy videofelvételen arra kérte családját és kormányaikat, hogy érjék el valahogy szabadon engedésüket.

Forrás: hirado.hu, euronews.com.