Videó: Iszapba süllyedt norvég madármegfigyelőket mentett meg egy thaiföldi munkás

Akt.:
Iszapba süllyedt norvég madármegfigyelőket mentett meg egy thaiföldi munkás
Iszapba süllyedt norvég madármegfigyelőket mentett meg egy thaiföldi munkás - © Fotó: dailymail.co.uk
Bangkok – Drámai módon mentett meg egy halászásból hazatérő thaiföldi építőmunkás két norvég madármegfigyelőt, akik egy iszapmező fogságába rekedtek a délkelet-ázsiai ország déli részén: a férfi lefeküdt az iszapba, lehetővé téve, hogy a bajba jutottak testébe kapaszkodva húzzák ki magukat fogságukból.

A Krabi tartományban történt esetet egy bangkoki amatőr fotós rögzítette, és a videofelvételt közzétette Facebook-oldalán. Azóta legalább 1,6 millióan nézték meg posztját, sokan meleg szavakkal méltatták a megmentő bátorságát.

A norvég pár kamerákkal vonult fel egy folyó torkolatában péntek hajnalban, de az iszapmező jóval süppedősebbnek bizonyult, mint ahogy gondolták. Nagyon gyorsan süllyedni kezdtek, és szinte derékig merültek.

A thai média által Csat Uboncsindaként azonosított helyi építőmunkás halászatból hazafelé tartva vette észre a norvég párt. Először megpróbálta őket kihúzni, ám kísérlete sikertelennek bizonyult.

Utána egyenként partra vitte a pár kameráját, hátizsákját, táskáját, majd lefeküdt az iszapba és hagyta, hogy a bajbajutottak a testébe kapaszkodva húzzák fel magukat, hogy biztonságban kijuthassanak.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s