Friss hírek

2008.07.26. 17:20

Vasárnap a kereskedőkkel tárgyal Karsai József - cél a feketegazdaság letörése

<p>A feketegazdaság visszaszorítása érdekében ismét tárgyalnak a békési dinnyekereskedők Karsai József MSZP-s országgyűlési képviselővel vasárnap délután - mondta el a Független Hírügynökségnek a kereskedőket képviselő Simonka György, a Simba Hungary Kft. vezetője. Karsai József szerint azonnali törvénymódosításra van szükség ahhoz, hogy ne a nepperek vegyék le a hasznot abból a munkából, amit a termelők egész évben végeztek.</p>

A dél-békési dinnyetermelők egyetértenek a Zöldség-Gyümölcs Terméktanáccsal, és támogatják a beadott törvénytervezetet a feketegazdaság visszaszorítására. Simonka György szerint fokozottan ellenőrizni kell a határon be- és kilépő zöldség és gyümölcsáruk eredetét és nyomon kell követni azok későbbi helyét és árszabását is. A törvénymódosítás egy hét alatt megoldaná a termelők gondjait - fogalmazott Simonka.

Karsai József a telephelyek működését kötné engedélyhez, szerinte ezzel ki lehetne szűrni az ügyeskedő beszállítókat. A szocialista politikus elmondta: 2-300 milliárd forint kárt okoznak a gazdáknak ezek a nepperek. Példaként említette, hogy egy kilogramm meggyet 60 forintért vásárolnak fel a termelőktől, míg a boltokban már 500 forintot kell érte fizetni. A politikus szerint tarthatatlan, hogy a nepperek percek alatt hasznot húznak azokon a gyümölcsökön, amikben a termelőknek egy évi munkája van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!