Nagyvilág

2013.03.13. 22:17

Pápaválasztás - A KDNP is üdvözölte az új egyházfőt

Budapest, 2013. március 13., szerda (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) is üdvözölte az újonnan megválasztott I. Ferenc pápát, sok erőt, kitartást és bölcsességet kíván szolgálatához.

Budapest, 2013. március 13., szerda (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) is üdvözölte az újonnan megválasztott I. Ferenc pápát, sok erőt, kitartást és bölcsességet kíván szolgálatához.A KDNP szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "a kereszténydemokraták örömmel értesültek arról, hogy megválasztották a Katolikus Egyház új vezetőjét". Mint fogalmaztak: "a sok szempontból lelki válságát is élő Európának, illetve az egész világnak nagy szüksége van egy minden körülmények között tiszta erkölcsi útmutatást adni tudó hangra".

A pápa személyes karizmája mindig is fontos volt - hangsúlyozta a KDNP, megjegyezve: "olyan egyházfőre van szüksége a világnak, aki igazi erejét a szerénység nagyságával mutatja meg a világ sokszínű lakosságának".

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!