Friss hírek

2009.09.11. 22:22

Több mint 110 gyerek lázasodott be egy csepeli iskolában

<p>Több mint 110 gyermek lázasodott be a csepeli Adu-iskolában csütörtökön. Elõször 10-15-en jelentkeztek tüneteikkel a pedagógusoknál, az iskola vezetõinél, akik azonnal értesítették a kerületi ÁNTSZ-t. Az intézményben mindent lefertõtlenítenek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a csepeli önkormányzat.</p>

Az önkormányzat pénteken délután értesült a megbetegedésekrõl. Az Adu Oktatási Központban elõször 10-15-en jelentkeztek a pedagógusoknál és az iskola vezetõinél, akik azonnal értesítették a kerületi ÁNTSZ-t. A szolgálat a lázas gyerekeket azonnal hazaküldte, és a háziorvosukhoz küldte õket. A Táncsics Mihály utcai oktatási központban óráról órára növekedett a lázas betegek száma, délutánra már több mint 110-en voltak lázasak. Más tünetet nem észleltek náluk.

Az iskolába pénteken csak az 500 tanuló harmada ment be, a többiek otthon maradtak. Az önkormányzat úgy tudja, hogy a csepeli ÁNTSZ pénteken 10-12 gyermeket mintavétel céljából visszarendelt. A mintavételt követõen hazaengedték õket. A mintákat az Országos Epidemiológiai Központ, illetve a László Kórház laboratóriumaiban vizsgálják. Vizsgálati eredményrõl egyelõre nincs hír.

Úgy tudni, hogy Csepelen az önkormányzati fenntartású iskolákban nem tapasztaltak hasonló panaszokat a gyerekeknél. Az Adunál is "csak" a Táncsics Mihály utcai intézményt érintette a lázas betegség. Az Adu Oktatási Központban pénteken az egész épületben az ajtóktól a számítógépek billentyûzetéig mindent lefertõtlenítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!