Videó: Igen! 20 ezer ember előtt kérte meg a kezét

Diósgyőri lánykérés a kupadöntőn
Diósgyőri lánykérés a kupadöntőn - © Fotó: Facebook
Miskolc – A 23 esztendős miskolci Jakab Ádám nem mindennapi módját választotta a lánykérésnek. A Nyíregyházi Főiskola sportszerevező szakos hallgatója a múlt vasárnap lezajlott Diósgyőr – Újpest Magyar Kupa döntőn barátai segítségével feszítette ki egy molinót, amin az alábbi szöveget olvashatta a stadion 20 ezres közönsége: “Szandi! Hozzám jössz feleségül?”

A különleges eseményről a Borsod Online-on adtunk legelőször hírt a kupadöntő élő szöveges közvetítése során, a fiatal diósgyőri szurkoló pedig így emlékezett vissza:

– Amikor öt éve összejöttünk Szandival, akkor kijelentettem, hogy ha a DVTK bajnok lesz, akkor megkérem a kezét! – mondta mosolyogva Ádám. – Eredetileg május 18-ra, a kedvesem névnapján szerettem volna feltenni a kérdést, ám mivel a Diósgyőr bejutott a kupadöntőbe egy kicsit megváltoztattam az eredeti tervet.

A fiatalembernek barátai segítettek megfesteni a kiírást a legnagyobb titokban, majd annak rendje és módja szerint a szerelmesek jegyet váltottak a kupafináléra, majd vasárnap vonatra ültek.

– A barátaim több alkalommal is megkérdezték, hogy izgulok-e amiatt, amire készülök. Nem izgultam! – nyilatkozta az Észak-Magyarország kérdésére Jakab Ádám, aki több, mint egy évtizede a DVTK rajongója. Nem véletlenül, hiszen családi tradíció a Diósgyőr náluk.

Megtudtuk azt is, hogy konkrét időpontja még nincs a lagzinak, a pár most tervezi a közös életet, ráadásul Ádámnak még a főiskolát is be kell majd fejeznie. És, hogy mit mondott a megszólított?

– Igent mondtam! – jelentette ki Szendrei Alexandra, aki semmit nem tudott párja akciójáról. – Amikor megláttam a molinót, csak annyi jutott eszembe: ezt nem hiszem el. A család, a barátok gratuláltak, de a nagy nap még odébb van.

ÉM-JLI