Friss hírek

2010.06.24. 10:30

Megújul a balácai római kori villagazdaság

<p>Százharminc millió forintból újul meg a Veszprém melletti római kori villagazdaság. A cél, hogy a jelenlegi romokból valódi római élményt varázsoljanak a látogatók számára.</p>

A legtöbb beruházás a központi épületben lesz, a beruházással kézzelfoghatóvá válnak a rómaiak mindennapjai. A romok helyett, igazi római hangulatot varázsolnak Balácára, római kori szobákat alakítanak ki és a villagazdaság látogatói római kori ruhákba is öltözhetnek.

A látványos beruházások mellett a marketing munkára is költenek majd és multimédiás fejlesztéseket is terveznek; valamint több kerékpártárolót is kialakítanak a területen a biciklis turisták kedvéért.

A száztíz millió forintos európai uniós támogatás mellé 15 százalék önrészt biztosít a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság. A munkálatok jövőre kezdődnek, és várhatóan 2012 tavaszáig tartanak. - tájékoztatott Limbacher Gábor megyei múzeumigazgató.

A Veszprém melletti egykori római földbirtok-központ maradványait évente 10 ezer ember látogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!