Videó: Hét megyében fosztogatták a garázsokat

Ezt mind garázsokból lopták el
Ezt mind garázsokból lopták el - © Fotó: police.hu
Báránd – Közel negyven garázsfeltöréssel gyanúsítható két férfi, akiket a Békés megyei rendőrök fogtak el.

A bűncselekmények száma valószínűleg tovább emelkedik majd, ugyanis a gyanú szerint másik hét megyében is követhettek el hasonló, vagyon elleni bűncselekményeket.

Betörni jártak

A gyanú szerint Békés megye három városában 37 garázst tört fel két férfi 2019. március 5-e és 8-a között. Gyulán 22, Füzesgyarmaton 10, Békésen pedig 5 garázsba próbáltak meg bejutni. Több olyan eset is volt, hogy az ajtókat kinyitották ugyan, de nem hoztak el semmit az ott tárolt értékek közül.

Összesen 8 garázsból vittek el többek között láncfűrészt, sövénynyírót, kompresszort, akkumulátort és háztartási gépet.

Néhány garázsban a tulajdonosok kolbászt, szalonnát is tároltak, ezeket szintén magukkal vitték. Összehangolt akció keretében a gyulai és a szeghalmi nyomozók, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rend­őrei 2019. március 11-én dél­előtt a Hajdú–Bihar megyei Bárándon elfogták a lopások elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat. A nyomozók több helyszínen is tartottak házkutatást, ahol megtalálták az ellopott dolgok egy részét, emellett a betöréseknél használt eszközöket és ruhákat is lefoglaltak.

Itt is voltak

A 19 éves bárándi M. László és a 28 éves soproni M. Zoltán a rendelkezésre álló információk szerint az ország több városában is követhettek el hasonló, vagyon elleni bűncselekményeket. A gyanú szerint a két férfi Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Vas megyében is több garázsba betört. A Gyulai Rendőrkapitányság a két férfi ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és őrizetbe vette őket.

ÉM