Helyi közélet

2014.06.24. 13:40

Küldjön hírt - "Meggyógyultam, szabad vagyok!"

Mályi - Május 3-án került hozzánk a vörös vércse áramütéssel és súlyos tüdő ödémával.

Mályi - Május 3-án került hozzánk a vörös vércse áramütéssel és súlyos tüdő ödémával.

A tüdő ödémát Dr. Déri János tanácsára gyógyszerekkel kezeltük. Középfeszültségű távvezeték oszlopon 20.000 Voltos áramütést szenvedett. A beérkezésekor látható jelei az áramütésnek csak a szárnyán voltak. De pár nap múlva a lába is elkezdett kissé színeződni. Napi 4x45 percen keresztül mágneseztük a szárnyakat és a lábakat a 10 éves Kíra lányommal. Illetve kézzel masszíroztuk a pici lábakat, hogy visszaálljon benne a vérkeringés. 20.000 Voltos áramütés esetén a sérült végtagokban leáll a keringés vagy elhal a végtag és leesik magától, vagy a madár csipkedi le a sérült végtagot. Az intenzív masszírozással és mágnesezéssel sikerült megmenteni a szárnyát és a lábát is.

Június 13-án jött el az a nap amikor több mint egy hónap után szabadon engedtük a vörös vércsét a Mályi Tó partján. Kapott egy utolsó puszit és szép erőteljes szárnycsapásokkal magas ívben elszállt.

Ég veled kismadár, nagyon vigyázz magadra.

- Lehoczky Krisztián, Madármentő Állomás Mályi -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában