Videó: Gyurcsány Ferenc különös sajtótájékoztatója

Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc - © Forrás: Echo TV
Budapest – Meglehetősen össze-vissza beszélt Gyurcsány Ferenc a napokban egyik sajtótájékoztatóján. Olyanokat mondott kipirult arccal, mint például „le kell váltani a DK-t”, vagy hogy a legnagyobb kétszámjegyű prímszám a tizenegy.

Az Echo TV Bayer Show című műsorában is téma volt Gyurcsány Ferenc egyik napokban tartott sajtótájékoztatója, miután a furcsán ziháló-szuszogó-nyögdécselő DK-elnök olyan érdekes dolgokat mondott, mint például:

Az MSZP és a DK megállapodásának a lényege az, hogy le kell váltani a DK-t.”

Ezután hosszú szünetet tartott, amíg nehézkesen végiggondolta, mit is mondott, majd nagy levegőt vett és közölte:

Nem így van! Kezdjük újra! Az MSZP és a DK megállapodásának a lényege, hogy le kell váltani a kormányt.”

Majd ezt követően előadta Gyurcsány Ferencet, „a számok emberét”, és az államigazgatás szempontjából rendkívül fontos kérdésből, a kétjegyű prímszámokból kezdte vizsgáztatni az egyik újságírót:

A legnagyobb kétszámjegyű prímszám mennyi maga szerint? Tizenegy, segítek magának. Tizenegy.”

Miután egy másik újságíró kijavította, hogy ez nem a legnagyobb, hanem a legkisebb kétszámjegyű prímszám, Ferenc tanár úr elbizonytalanodott egy pillanatra, majd begyakorolt politikusi mosollyal azonnal megpróbálta kivágni magát, és bebizonyítani, hogy ő bizony a legnagyobb kétszámjegyű prímszámot is tudja:

És mit szól a tizen… tizen… Tízszer hét, az hetven… Az kilencvenhét… Igen… Azt hiszem, kilencvenhét. Igen”.

Hogy mi történhetett Gyurcsány Ferenccel, ami miatt össze-vissza beszélt, nem tudni. Bayer Zsolt szerint a DK-elnök „mata részeg” volt.

Forrás: Echo TV, pestisracok.hu