Videó: Győztes diósgyőri bajnoki főpróba

Akt.:
Két gólnak örülhettek a DVTK játékosai
Két gólnak örülhettek a DVTK játékosai - © Fotó: Szabó Krisztián/dvtk.eu
Miskolc – Győzelemmel hangolt a DVTK a bajnoki rajtra a szatmárnémeti Olimpia ellen, a diósgyőri gólokat Elek Ákos és Bacsa Patrik szerezte. Jövő szombaton Felcsúton már bajnoki pontokért megy a küzdelem.
Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Olimpia Satu Mare (román)
2-1 (2-0)

DVTK Labdarúgó Edzőközpont, füves pálya, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Belicza János (Tóth János, Köteles Csaba).

DVTK: Rados (Antal, 59.) – Okuka (Eperjesi, 67.), Lipták (Egerszegi, 59.), Kovács G., Nemes M. (Németh M., 67.) – James, Elek – Koman (Ternován, 72.), Bognár I. (Griffiths, 72.), Barczi (Novothny, 46.) – Bacsa. Vezetőedző: Egervári Sándor.

Olimpia Satu Mare, I. félidő: Baican – Takacs, Tătaru, Heil, Brata – Stef, Chivari, Ribarics, L. Nemes – Buhaescu, Faur. Vezetőedző: Tiberiu Csik.
Olimpia Satu Mare, II. félidő: Suta – Bura, Muresan, Iuhas, Munteanu – Rus, Salageanu, Lukacs, Ianc – Markus, Bigiu. Vezetőedző: Tiberiu Csik.

Gólszerző: Elek (1-0) a 16., Bacsa (2-0) a 43., Markus (2-1) a 62. percben.


A gólok története

16. perc: Szép támadás végén szerzett vezetést a DVTK. Lipták indítását Bognár szép mozdulattal vette le a 16-oson belül, azonban vissza kellett fordulnia, és egy nem kevésbé szép megoldással Okukát ugratta ki a jobb oldalon. A védő centerezését Koman lőtte kapura, azonban egy lábról kipattant. Elek a legjobbkor érkezett és a kapu bal oldalába lőtt, 1-0.

43. perc: Bognár szépen játszotta meg a baloldalt, középre löbbölte a labdát, a hosszúról Barczi tette középre egyből, ahol Bacsa a hálóba terelte a labdát, 2-0

63. perc: Markus jobbról leadott lövésével szépített a vendégcsapat, 2-1.


Edzői értékelések

Egervári Sándor: – Az első félidőben kifejezetten jól játszott a csapat. Szervezetten védekeztünk és a támadóharmadban is tudtunk váratlan megoldásokat produkálni, szereztünk két gólt, ami bizakodásra ad okot. A második félidőben kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, egy elkerülhető gólt is kaptunk. Nincs még minden a helyén, de még van egy hetünk, hogy finomítsunk a dolgon. Nem vagyok elégedetlen jelen pillanatban.

Tiberiu Csik: – Köszönjük a meghívást, gratulálok a házigazdáknak és sok sikert kívánok nekik az új bajnoki félévben. Az első félidő a Diósgyőré volt, a második játékrészben frissebb játékosokat küldtem pályára, emiatt talán kicsit kiegyensúlyozottabb lett a mérkőzés.

Forrás: dvtk.eu