Videó: Győzelemmel mutatkozott be Diósgyőrben Horváth Ferenc

Akt.:
Nikházi Márk szerezte a mérkőzés első gólját
Nikházi Márk szerezte a mérkőzés első gólját - © Fotó: Vajda János
Miskolc – A DVTK új szerzeménye, Ugrai Roland is gólt szerzett a rimaszombatiak elleni felkészülési mérkőzésen.

A szlovák másodosztályú MSK Rimavska Sobota csapata elleni edzőmérkőzést kihagyta Rados Ivan, aki a sérülése után már elkezdte a különedzéseket, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Ternován Patrik is.

Felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK – MŠK Rimavská Sobota
3-1 (1-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 500 néző. Játékvezető: Takács János (Márkus Tamás, Punyi Gyula).

DVTK 1. félidő: Antal – Lázár, Lipták, Tamás, Németh M. – Vela, Halmai R., Oláh B., Nikházi – Bognár I., Bacsa. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
DVTK 2. félidő: Antal – Okuka, Lázár, Tamás, Nemes – Kitl, Oláh B. (Kövér, 70.) – Vela (Eperjesi, 77.), Bognár I., Ugrai – Griffiths.

MŠK Rimavská Sobota 1. félidő: Kňazovič – Vasilko, Diamougue, Petrusz, Ngoua – Plsko, Petrán, Vargic, Sipos, Sotaro – Kuridze. Vezetőedző: Libor Fašiang.
MŠK Rimavská Sobota 2. félidő: Olejnik – Vasilko, Diamogue, Artem, Ngua (Gazda, 68.) – Püspöki, Vargic (Višić, 86.), Petrán, Sotaro (Š. Balog, 86.) – Derdei, Kuridze (J. Balog, 86.).

Sárga lap: Vargic a 43. percben.
Gólszerző: Nikházi (1-0) a 8., Kitl (2-0) az 58., Ugrai (3-0) a 64., Vargic (3-1) a 86. percben.

dvtk_vj18

Halmai Ramonnak ad taktikai tanácsokat Horváth Ferenc vezetőedző | Fotó: Vajda János. További képek ittt >>>

Kulcspillanatok

8. perc: Vela jobbról, az oldalvonal mellől középre ívelt, a hosszú oldalon Nikházi érkezett és közelről a kapus fölött a léc alá fejelt, 1-0.

58. perc: Bognár jobboldali szögletét kifejelte egy védő, éppen Kitl felé, aki 18 méterről, még mielőtt leesett volna a labda, kilőtte a kapu bal oldalát. Bombagól! A gólöröm pedig C. Ronaldót idézte, 2-0.

64. perc: Vela csapott le egy szabad labdára, Bognárnak tette, aki Griffithshez passzolt. A baloldalon hangosan kérte Ugrai, aki kitűnő indítást kapott a védők között, majd higgadtan a jobb alsó sarokba gurított, 3-0.

86. perc: Baloldali szabadrúgásból középre gurított Kuridze, középen egy vendégjátékos átlépte, és Vargic 12 méterről a kapuba bombázott, 3-1.

dvtk_vj25

Edzői értékelések

Horváth Ferenc: – Véleményem szerint ez egy jó mérkőzés volt, az eredmény is tükrözi a játék képét. Sok dolgot visszakaptam abból, amit a tegnapi napon gyakoroltunk. Bár a találkozó nagy részében az ellenfél a kapunk közelébe sem nagyon tudott eljutni, védekezésben természetesen van még amin javítanunk kell, hiszen kaptunk egy gólt. Ma úgy láttam, hogy megpróbálta mindenki odatenni magát, kisebb-nagyobb hibák voltak, de összességében egy nap után elégedett lehetek a látottakkal.

Libor Fasiang: – Egész héten kemény munkát végeztünk, a mai mérkőzés megmutatta nekünk, hogy milyen erőben vagyunk. Máshol tartunk a felkészülésben, nekünk később kezdődik a bajnokság, mint a Diósgyőrnek. Sok próbajátékosunk volt, öt játékost a mai napon láttunk először élesben. Próbáljuk összerakni a csapatot, voltak jó momentumaink is, de természetesen az ellenfelünk nagy erőt képvisel. Becsülettel helyt álltunk, dolgozunk tovább.

Forrás: dvtk.eu