Vízilabda

2019.05.21. 13:00

Ki indul még a nemzetköziben?

Kedden dől el az ötödik hely sorsa a férfi vízilabda OB I.-ben Miskolcon.

Molnár István

Az év utolsó meccsét játssza a miskolci csapat (fehér sapkában)

Forrás: ÉM

A 2018/2019-es szezon utolsó összecsapását vívja ma 19.30-tól hazai környezetben, a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában a Pann­Ergy-Miskolci VLC OB I.-es férfi vízilabdacsapata. A borsodiak vendége az 5. helyért zajló párharc harmadik találkozóján a BVSC-Zugló együttese lesz (az ezen pozícióban végző klub az Európa Kupa-indulás jogát is kivívja). A két gárda már túl van két meccsen: amíg Miskolcon dr. Sike József vezetőedző alakulata nyert, úgy Budapesten a fővárosi vasutasok. Ez utóbbi 4×8 percről kérdeztük először az MVLC trénerét.

– Egy olyan mérkőzés után, mint amilyen az volt, minden játékosnak fel kellett tennie magában a kérdést, hogy vajon ő személy szerint mennyit tett hozzá – kezdte a PannErgy-Miskolci VLC szakvezetője. – Nem játszottunk jól, mindenki várt a másikra, hogy majd az megcsinálja, amit adott esetben neki kellene. Ennek a csapatnak megvan a tudása, de a győzelmekhez minimum hat-hét embernek legalább 70–75 százalékot kell hoznia a medencében. Ez legutóbb elmaradt. A vereség pozitívuma, hogy ilyen gyengébb produkcióval is versenyben tudtunk lenni, csak 9–8 lett a vége, oda.

Nem „kispisták”

A miskolci vezetőedző természetesen az évzáró ütközetről is beszélt.

– A sport olyan, hogy nincs megállás, nincs idő a kesergésre, továbbléptünk, nagy erőkkel elkezdtünk készülni a harmadik meccsre – közölte dr. Sike József. – A rájátszásnak megvan a maga varázsa, nem hasonlítható sem az alap-, sem a középszakaszhoz, sajátos a pszichológiája. Az eddig megvívott, BVSC elleni párharcaink fordulatokban bővelkedtek, hol mi tudtunk visszajönni, hol ők. A BVSC bebizonyította, újból, hogy nagy küzdő, az első körben a „padló alól” jöttek fel, aztán a playoffban három kemény mérkőzésen jutottak túl a Honvédon. Azt is hozzá lehet tenni: az idén nem fordult velünk elő olyan, hogy két egymást követő meccset negatívan vívtunk volna meg, mindig magunkhoz tudtunk térni, vissza tudtunk jönni a magunk szintjére. Bízom a csapatban, hogy ez ezúttal is így lesz.

Kimondva-kimondatlanul ez a találkozó lett a bajnokság legfontosabb összecsapása, hiszen itt dől el, hogy melyik klub lesz még nemzetközi kupainduló. Vajon ezt a tétet mennyire bírják el a játékosok? – kérdeztük dr. Sike Józseftől.

– Azért olyan játékosaink vannak, akik már megjárták a hadak útját, nem „kispis­ták”… – mondta az MVLC szakmai munkájának irányítója. – Van magyar világbajnokunk, montenegrói világbajnoki ezüstérmesünk, olyan pólósunk, aki a Bajnokok Ligájában játszott, nem kevés meccset. Szóval: nekik voltak már nagyobb meccseik ettől. Ebből adódóan nekem nem kell megtanítanom azt ennek a csapatnak, hogy kiélezett helyzetet miként kell feldolgozni, kezelni, ez a rész senkinek nem okozhat gondot.

Élesben más

Fontos tudni, hogy amennyiben a meccs négy negyedet követően döntetlennel zárul, abban az esetben nem hosszabbítás jön, hanem büntetőlövések, első körben öt-öt. Miként tavaly, ugyanis a BVSC uszodájában ötméteresekkel dőlt el a harmadik felvonás: 8–8 után 6–5-re bizonyultak jobbnak a budapestiek.

– Természetesen lehet gyakorolni a büntetőket, ezeket meg is tesszük, de nem ugyanaz edzésen lőni, és nem ugyanaz egy emelkedettebb, éles szituációban – jegyezte meg dr. Sike József.

Eddig egymás ellen az 5. helyért

2016/2017

1. mérkőzés: PannErgy-MVLC–BVSC-Zugló 8–6 (1–2, 2–0, 3–2, 2–2)

2. mérkőzés: BVSC-Zugló–PannErgy-MVLC 8–7 (3–2, 3–1, 0–3, 2–1)

3. mérkőzés: PannErgy-MVLC–BVSC-Zugló 11–6 (4–3, 1–0, 2–2, 4–1)

A párharcot 2–1-re az MVLC nyerte.

2017/2018

1. mérkőzés: BVSC-Zugló–PannErgy-MVLC 9–8 (2–1, 4–3, 0–2, 3–2)

2. mérkőzés: PannErgy-MVLC–BVSC-Zugló 12–10 (4–3, 3–2, 3–3, 2–2)

3. mérkőzés: BVSC-Zugló–PannErgy-MVLC 8–8 (1–1, 1–2, 3–3, 3–2) – büntetőkkel: 6–5

A párharcot 2–1-re a BVSC nyerte.

2018/2019

1. mérkőzés: PannErgy-MVLC–BVSC-Zugló 11–6 (1–1, 4–3, 2–2, 4–0)

2. mérkőzés: BVSC-Zugló–PannErgy-MVLC 9–8 (2–2, 2–2, 4–2, 1–2)

Az állás: 1–1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!