időjárás

2019.07.15. 20:29

Többen meghaltak a Pakisztánt sújtó heves esőzések miatt

Legalább 22 ember meghalt, öt megsérült és mintegy 150 ház semmisült meg a Pakisztán északi részét sújtó heves monszunesőzések okozta áradásokban.

Az áradásokat a Nílam-völgyben található Leszva helységet sújtó heves esőzések okozták – tájékoztatta az EFE spanyol hírügynökséget Mohamed Hálid, az érintett Kasmír katasztrófavédelmi hatóságának szóvivője.

Az árvíz Leszvában megsemmisített mintegy 150 házat, két mecsetet, valamint egy piacot is. A lakosokat egy szomszédos településre szállították.

A mentőcsapatok a helyszínen vannak, ahol az előrejelzések szerint további esőzések várhatóak az elkövetkezendő napokban.

A térségben júniustól szeptemberig tart a heves esőzésekkel járó monszunidőszak, amely rendszeresen okoz árvizeket és fölcsuszamlásokat.

Pakisztánban azonban még áprilisban, a monszunidőszak kezdete előtt is 49 ember vesztette életét, és további 175 sérült meg a heves esőzések okozta tető- és falomlásokban.

Pakisztán történetében 2010-ben volt a legsúlyosabb árvíz, amikor a rendívül heves monszunesőzés 2000 ember halálát okozta és több mint 20 millió ember otthonát rongálta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában