Helyi közélet

2013.01.24. 17:19

Agrár-műszaki tanszék lesz Bükkaranyoson

Bükkaranyos - A Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar és a Bükk-Térségi Leader Egyesület együttműködése révén kihelyezett agár-műszaki tanszék jön létre Bükkaranyoson.

Bükkaranyos - A Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar és a Bükk-Térségi Leader Egyesület együttműködése révén kihelyezett agár-műszaki tanszék jön létre Bükkaranyoson. A tanegység a megújuló energiák hasznosítását érintő oktatást, kutatásfejlesztést szolgálja, mint speciális agrár-műszaki, oktatási-kutatási szervezeti egység.

A kihelyezett tanszék munkatársai részt vesznek a mesterszakos hallgatók graduális képzésében. Az Bükk-Térségi Leader Egyesület pedig vállalja, hogy a hallgatóknak szakmai munkájába, tanulmányutak formájában betekintést enged, szakmai vezetést ad és nyári gyakorlaton is fogadja a hallgatókat.

Közös kutatások

A két megállapodó fél, az eddigiekhez hasonlóan, minden lehetőséget kihasznál közös kutatási, oktatási és fejlesztési pályázatokon való részvételre és az együttműködéshez szükséges anyagi feltételek előteremtésére törekszik. A közös kutatásokban született eredményekből disszertációk készítését helyezik kilátásba. Kutatási eredményeiket tudományos lapokban teszik közzé, vagy bármilyen módon bemutatják, de egyébként is szándékukat fejezik ki közös szakmai anyagok megjelentetésére.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában