Friss hírek

2009.08.04. 13:01

FORMA-1 - Massa egyre jobban van

<p>Egyre jobban van Felipe Massa, aki még szombaton szenvedett súlyos balesetet a Forma-1-es Magyar Nagydíjon - közölte a Ferrari pilótájának egyik orvosa az AFP francia hírügynökséggel. A versenyzõ már képes felülni az ágyában és mozgatni tudja végtagjait.</p>

A brazil versenyzõ fejsérülése szépen javul, de emellett számos sérülés borítja a testét, ami megnehezíti a gyógyulást. Ezeket akkor szerezte, amikor becsapódott a gumifalba és a biztonsági öv visszarántotta. Ennek ellenére a pilóta egyre jobban van, már képes felülni az ágyában és a végtagjait is mozgatja.

Azt azonban még mindig nem tudni, hogy mikor engedhetik ki Massát a kórházból, külföldi hírek szerint a brazilt már csütörtökön átszállítják egy párizsi kórházba, a budapesti Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) viszont még nem közölt pontos idõpontot - írja az AFP.

Felipe Massa a Magyar Nagydíj szombati idõmérõedzésén szenvedett súlyos fejsérülést, miután az elõtt haladó autóról leszakadó rugó eltalálta a sisakját. A brazil versenyzõt mentõhelikopterrel szállították kórházba, életmentõ mûtétet hajtottak rajta végre, és azóta intenzív osztályon ápolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!