Videó: Ennél félelmetesebb hólapátolást még nem láttunk… Ez a világ legveszélyesebb téli munkája?

Akt.:
Ennél félelmetesebb hólapátolást még nem láttunk... Ez a világ legveszélyesebb téli munkája?
Ennél félelmetesebb hólapátolást még nem láttunk... Ez a világ legveszélyesebb téli munkája?
Szép, napsütéses időben is halált megvető bátorság kell a kínai Hua hegyen lévő pallóösvény megmászásához. És vannak, akik ott havat lapátolnak!

A kínai Hua hegyen található gyalogösvényt nem véletlenül tartják a világ legveszélyesebb turistaútvonalának. Az ország egyik leghíresebb látványosságának számító hegy sziklafalába kiépített gyalogösvény ugyanis egyszerű pallókból áll – és még azok a jobb, kiépítettnek számító részek.

Az ösvényen még szélmentes, napsütéses időben is rémisztő végigmenni. Az ember azt gondolná, télen, főleg havazás után tuti nem nyitják meg a turisták előtt az ösvényt, de ez nem igaz. Az ösvény télen is nyitva áll, de legalább a havat előtte letakarítják.

A feladat egy 24 éves fiatalemberre hárul, akiről most videó készült, ahogy ellapátolja a havat az ösvény pallóiról. Zhang elmondása szerint a feladat nagyjából egy órát vesz igénybe, és bár elismeri, hogy a munka igencsak veszélyes, a kilátás mindenért kárpótolja.

Forrás: 24.hu.


A lustaság tesz igazán leleményessé? - Tévés dobozból és fűnyíróból szerkesztett magának hókotrót
Mennyi vívmányt köszönhet az emberiség annak, hogy egyszer valaki azt gondolta, nincs kedve többé a kemény melóhoz, inkább kitalál valamit, amivel leegyszerűsítheti a dolgát... Az ő nyomdokaikon indult el a pennsylvaniai Chambersburgban élő Jonathan Schill is, aki a legnagyobb buherakirályokat me...

Van, aki így oldja meg a hóeltakarítást
Egy hét alatt átlépte a másfél milliós megtekintést a videó, amin Csehországban egy saját építésű, távirányítós hókotróval tartja karban az utcát egy helyi ezermester. Forrás: automotor.hu. Videó: Így ne fűtsük a kocsinkat télen! PB-palackkal például... Tényleg hideg van, de azért v...