Magyarország

2013.06.08. 18:36

Árvíz - ORFK: befejeződött a kitelepítés Pilismaróton

Budapest, 2013. június 8., szombat (MTI) - Befejeződött a kitelepítés Komárom-Esztergom megyei Pilismarót üdülőövezetében - közölte a honlapján a rendőrség szombat kora délután.

Budapest, 2013. június 8., szombat (MTI) - Befejeződött a kitelepítés Komárom-Esztergom megyei Pilismarót üdülőövezetében - közölte a honlapján a rendőrség szombat kora délután.

Az ORFK közleménye szerint az életvitelszerűen még a településrészen tartózkodó 38 ember fegyelmezetten hajtotta végre a kitelepítést, amelyre korábban nem csak az érintettek, hanem a rendőrség is felkészült. Az állampolgárok a rendőrökkel együttműködve követték a hatóság rendelkezéseit, rendőri intézkedés nem történt.

Az ORFK ismertette: a rendőrség biztosította a kitelepítésben részt vett szállító járművek felvezetését és akadálytalan mozgását, regisztrálta a kitelepített és a befogadott lakosságot. A visszamaradó vagyon- és értéktárgyak megóvását a rendőrség fokozottan és folyamatosan ellenőrzi. A településen szombaton negyed kettőtől 15 rendőr teljesít folyamatos rendészeti szolgálatot.

A közlemény kitér arra is, hogy a pénteken kitelepített Győrújfalun és közvetlen térségében 223 rendőr garantálja a lakosság visszamaradt vagyon- és értéktárgyainak megóvását. A kitelepítés végrehajtása óta eltelt időszakban a térségből bűncselekmény elkövetéséről nem érkezett bejelentés. A rendőrség folyamatosan fenntartja a fokozott rendőri jelenlétet Győrújfalun.

A kitelepítés kezdetekor, szombat délben Pergel István, Pilismarót polgármestere az MTI-nek azt mondta: a vízállás 797 centiméter. Az üdülőterületen a telefonszolgáltatás 650 centiméternél, az áramellátás 670 centiméternél megszűnt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!