Friss hírek

2009.12.31. 13:43

ÁRVÍZ: Már csak a Bodrogon van készültség

<p>Levonulóban vannak a korábbi napokban az észak-magyarországi területeken kialakult árhullámok. Már csak a Bodrogon van árvízvédelmi készültség és a Tiszán levonuló <br />hullám is ellaposodott, nem okoz gondot a Tisza középsõ szakaszán sem.</p>

A Felsõ-Tisza vidékérõl már teljesen levonult az árhullám, készültség nincs - tájékoztatott csütörtökön a Felsõ-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.

A Felsõ-Tiszáról levonuló árhullám a folyó középsõ szakaszán tart, de a Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint ellaposodott és az elsõ fokú készültségi szint alatt fog várhatóan levonulni.

Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a területükön már csak a Bodrogon van árvízvédelmi készültség, elsõ fokú. A folyó Felsõbereckinél 629 centiméter környékén tetõzik várhatóan.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, az már szerdán kiderült a szakemberek számára, hogy a Bodrog és a Tisza árhullámának találkozása az elõzetes számításokkal ellentétben mégsem fog gondot okozni a Tisza Tokaj alatti szakaszán sem. A következõ árhullámok akkor érkezhetnek, ha a folyók határon túli vízgyûjtõ területein csapadékosra fordul az idõjárás, vagy a magasabban fekvõ területeken elolvad a még esetleg megmaradt hó.. Ha lesz ilyen árhullám, az a mostaniakat viszont már nem éri utol..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!