Videó: Eltűnt a legelő egy része is az új-zélandi földrengésben

Akt.:
Eltűnt a legelő egy része is az új-zélandi földrengésben
Eltűnt a legelő egy része is az új-zélandi földrengésben
Az új-zélandi rengések által kiváltott földcsuszamlások az ország több részén is a felismerhetetlenségig átalakították a tájat.

Nemcsak a csapdába esett teheneknek okoz gondot a hazajutás, az utak is több helyen járhatatlanná váltak.

Volt, ahol a lezúduló föld temette maga alá az autópályát, máshol a rengés ereje kilométer hosszan felszaggatta az úttestet.

Újabb földrengés Új-Zélandon

A vasárnapi, két halálos áldozattal járó földrengés után erős utórengés rázta meg Új-Zélandot. Újabb áldozatokról nem érkezett jelentés, de sok épület megrongálódott, ablakok, kirakatok törtek be, a földcsuszamlások pedig több helyen is járhatatlanná tették az utakat.

A károk kijavítása legkevesebb kétmilliárd dollárba kerülhet, de sokáig tart, amíg az élet visszatérhet a rendes kerékvágásba.

Megmentették a teheneket

Megmentették azokat a teheneket, amelyek a vasárnapi új-zélandi földrengés után csapdába estek egy legelőn, mivel körülöttük leszakadt a föld.

Gazdájuk szerint az állatok nagyon szomjasak voltak már, így a vártnál könnyebb volt a több méteres magasságból lehozni őket.

Forrás: rtl.hu.


Videó: Kilenc nap után mentettek ki egy kutyát a romok alól Olaszországban

A Romeo nevű kutya az ugatásával hívta fel magára a tűzoltók figyelmét, akik éppen a gazdáját kísérték el egykori otthona romjai közé, hogy megnézzék, találnak-e valami használhatót.

Videó: Hat nap után mentettek ki egy cicát a romok alól Olaszországban

Közel egy hetet töltött egy összeomlott ház romjai alatt egy macska Amatricében, mire megtalálták és kimentették.