Videó: Előzetesben az ózdi pénztárcarabló

Előzetesben az ózdi pénztárcarabló
Előzetesben az ózdi pénztárcarabló - © Fotó: police.hu
Ózd – Előzetes letartóztatásba került az az ózdi támadó, akit rendőrök egy órán belül azonosítottak és elfogtak.

Rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen. A nyomozás adatai szerint 2014. június 19-én 12 óra 45 perckor Ózd, Vasvár úton gyalogolt hazafelé egy ózdi nő, amikor a rabló hátulról megrúgta, majd kitépte a sértett kezében lévő – készpénzt tartalmazó – pénztárcáját és elfutott.

Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei a sértett bejelentését követően azonnal megkezdték az elkövető felkutatását, akit a cselekmény elkövetésétől számított egy órán belül, a helyszín közelében elfogtak.

A 16 éves fiatalkorú támadót a rendőrök az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították, aki gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a tettest bűnügyi őrizetbe vette és az ügyészségen előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a járásbíróság 2014. június 21-én elrendelt.

A nyomozás során az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársa visszaszolgáltatta a sértett irataival együtt eltűnt pénztárcáját.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –