Videó: Élőben közvetítettek egy agyműtétet a pécsi Idegsebészeti Klinikáról

Akt.:
Élőben közvetítettek egy agyműtétet a pécsi Idegsebészeti Klinikáról
Élőben közvetítettek egy agyműtétet a pécsi Idegsebészeti Klinikáról
Ilyen még nem volt Magyarországon: a beteg és a klinika beleegyezése mellett élőben adtak a Facebookon egy agyműtétet. Figyelem! A következő képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak!

Önt mennyire frusztrálná, ha nem tudna kitölteni egy pohár vizet? Ha nem tudna autót vezetni? És, ha mondjuk nem tudna lejönni a lépcsőn? Nem tudna, mert a teste éppen nem hagyná.

Karácsony István először motorozás közben vette észre, hogy a bal lába magától remeg, de erős koncentrációval még le tudta állítani a reszketést. István akkor volt 40 éves. Most 43, és ma már van, hogy éjszaka is azért riad fel, mert testének bal része tetőtől talpig bénultan remeg. István Parkinson-kóros.

A mostani műtét célja az volt, hogy két elektródát ültessenek be a két agyféltekéjébe, amit egy úgynevezett neuropacemakerrel kötnek össze, hogy így szüntessék meg a rohamait. István az agyműtét nagy részében ébren volt, sőt, beszélt is!

Karácsony István és a pécsi Idegsebészeti Klinika orvosai beleegyeztek, hogy a Szeretlek, Magyarország! Facebookon élőben közvetítse az operációja egy részét Magyarországon először.

Forrás: Szeretlek, Magyarország!.


Műtét közben
Miskolc - A technikát Münchenben tanulták, és a tizedik miskolci beavatkozást a sajtó is láthatta szerdán. A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Ortopéd–Sebészeti Osztályán egy gyakori csípőbetegség műtéti megoldását mutatták be szerdán reggel a sajtónak. Nem titkoltan azzal...

Brazília - Nagyon kockázatos nyolcórás operáción kellett túlesnie egy 45 esztendős hölgynek, akit orvosai éber állapotban műtöttek, mivel az eltávolítandó daganat éppen az agy beszédközpontjának közelében helyezkedett el. A beteg ezalatt sem vesztegette az időt, hogy hálát adjon Istennek, amiért éle...

London - Túlélte a műtétet és "jól van" az a háromhetes kislány, aki mellkasán kívül dobogó szívvel született - tudósított a BBC hírportálja. Vanellope Hope Wilkins császármetszéssel jött világra, mellcsont nélkül. Három műtéttel helyezték vissza a szívét a mellkasába a leicesteri Glenfield Kórhá...