Friss hírek

2009.03.02. 13:07

Európai elismerés Hódmezővásárhely dohányzásleszoktató programjának

<p>Európai elismerést kapott Hódmezővásárhely, a város önkormányzati dolgozóinak elindított dohányzásról leszoktató programjáért. A felmérés szerint hat hónap alatt a résztvevők 90 százaléka letette a cigarettát. A programban résztvevő 77 önkormányzati dolgozó dohányzásleszokást segítő gyógyszerének költségeit az önkormányzat fizette.</p>

A program részeként 2008-ban összesen három alkalommal tartottak felvilágosítást illetve tájékoztatást közalkalmazottak részére. Ezután döntöttek a jelentkezők, hogy le akarnak szokni a cigarettáról, vagy nem. 6 hónappal később elvégeztek egy szénmonoxid-szint mérést, ezzel azt vizsgálták, hogy ki gyújtott rá a program befejezése után. Kiderült, 77 jelentkezőből 67-en leszoktak.

A dohányzásleszoktató program fontos előzménye, hogy már 2007 őszétől az önkormányzat valamennyi nevelési-oktatási, egészségügyi, szociális, kulturális és sport intézménye, polgármesteri hivatala, valamint gazdasági társasága nemdohányzó munkahely.

A MoveEurope program keretében "Egészségbarát Európai Vállalat, Egészségbarát Európai Munkáltató" címmel tüntették ki Hódmezővásárhely önkormányzatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!