Sport

2012.06.19. 16:33

London 2012 - Nincs meglepetés a női kajaknégyes összeállításában

Budapest, 2012. június 19., kedd (MTI) - A várakozásoknak megfelelően Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas Krisztina alkotja majd az 500 m-es magyar női kajaknégyest a londoni olimpián.

Budapest, 2012. június 19., kedd (MTI) - A várakozásoknak megfelelően Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas Krisztina alkotja majd az 500 m-es magyar női kajaknégyest a londoni olimpián.

Ezt Storcz Botond szövetségi kapitány jelentette be a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) keddi sajtótájékoztatóján, ahol kiemelte, hogy már csak két férfi kajakos számban, K-1 200 és K-4 1000 m-en nem zárult le az ötkarikás válogatás. Utóbbi számban akár már a hétvégi, zágrábi Európa-bajnokságon, előbbiben pedig július 4-én vagy 5-én születhet meg a végleges döntés.

A szakember hozzátette: bár az ország hat kvótát gyűjtött női kajakban, ebből azért csak ötöt fog felhasználni a brit fővárosban, mert meggyőződése, hogy az eredményesség szempontjából ez a legjobb összeállítás. Az már korábban eldőlt, hogy K-1 500 méteren Kozák, K-2 500 méteren a Kovács, Douchev-Janics Natasa duó, K-1 200 m-en pedig Douchev-Janics képviseli majd a magyar színeket, csak a kvartett összetétele volt kérdéses. Szabó, Kozák és Kovács négy éve, Pekingben is tagja volt az ezüstérmes négyesnek, akkor Janics volt a negyedik ember.

Storcz megerősítette, hogy az elnökség a kenus Vajda Attila (C-1 1000 és 200 m) és a kajakos Dombi Rudolf, Kökény Roland duó (K-2 1000 m) londoni indulását is elfogadta.

"Az elnökség csak a csapat összetételéről dönt, nem arról, hogy ki melyik számban indul, ez a szövetségi kapitány dolga. - hangsúlyozta Baráth Etele, az MKKSZ elnöke, aki ebben a minőségében az ötödik olimpiájára készül. - Egy női kajakos kvótát így visszaadunk, de lesznek úgynevezett felkészítő partnerek, akik adott esetben, sérülés vagy egyéb okból be tudnak majd ugrani Londonban."

Hozzátette: a péntektől vasárnapig sorra kerülő kontinensviadal hasznos az ötkarikás játékokra készülőknek, míg a többieknek ez lesz az év legfontosabb versenye. Magyar részről a nőknél 11 kajakos és 2 kenus, a férfiaknál pedig 14 kajakos és 10 kenus száll majd vízre a zágrábi Eb-n.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!