Videó: elképesztő luxuslakás 32m2-en!

Videó: elképesztő luxuslakás 32m2-en!
Mobil falakkal és optimális helykihasználással mindennek jut hely a parányi lakásban.

Hong Kong a világ egyik legzsúfoltabb városa, ahol minden talpalatnyi helyet kihasználnak. Egy építész saját, 32m2-es lakását alakította át úgy, hogy az ingatlannak a lehető legoptimálisabb legyen a helykihasználása – írja a Penzcentrum.hu.

Gary Chang építész, belsőépítész a 30 éve otthonául szolgáló garzonból igyekezett kihozni a maximumot, ami praktikus funkcionális beosztás, hatékony helykihasználást illeti.

A mérnök a fix tégla válaszfalakat mobil falakkal, polcokkal helyettesítette. A tologatható térhatároló és tároló elemek tologatásával a lakás pillanatok alatt átalakítható, így újabb funkciót kapva használható más-és más célokra.

Az ablakok méretét a maximálisra növelte, és színes fóliával borította az üveget, hogy mindig napsütéses hangulat uralkodjon otthonában. A tükrök borította plafon és az alumínium burkolatú bútorok is a térérzetet növelik, és világossá teszik a lakást.

Nézze meg a videón a házat! >>>

Nappali konfigurációban a konyha egyáltalán nem is létezik, hiszen annak két fala teljesen összeér. Vacsoraidőben viszont a nappali rovására a fal errébb gördül és előkerül a bárpult a hűtő, a lehajtható asztal és az edények. A lakásban a legnagyobb helyet a franciaágy foglalja, de természetesen az is felhajtható.

A fürdőben elfért egy nagyméretű 190 cm-es fürdőkád, ami fölé egy vendégágy is lehajtható. A fürdő és wellness részleg ezzel nem merül ki, a kád és a zuhany mellett még egy gőzkabinnak is sikerült helyet szorítani. Az elöltöltős mosó, szárító és mosogatógépek pedig egymás tetejére kerültek, hogy még kevesebb helyet foglaljanak az értékes négyzetméterekből.
Forrás: www.penzcentrum.hu