Friss hírek

2009.02.18. 17:34

Több mint egy tonnányi fertőzött húst zároltak Baranyában

<p>1200 kilogramm illegálisan árusított húskészítményt zároltak a hatóságok a Baranya megyei Olaszon szerdán az egyik háznál. A disznósajtban olyan kórokozót találtak, ami hányást, hasmenést okoz. A feltételezések szerint illegálisan árulták a készítményeket. Amennyiben ez bebizonyosodik, az ügyet átadják a rendőrségnek.</p>

A Baranya Megyei Állategészségügyi Igazgatóságon egy helyi lakos tett bejelentést, miszerint a Baranya megyei Olasz településen nem élelmiszer üzletben házi készítésű kolbászt, disznósajtot, szalámit árulnak. A hatóság két munkatársa elment a megadott házhoz, és próbavásárlást tartottak. Ekkor derült ki, hogy a házigazdának nincs engedélye az árusításra, sőt nem is hentes, más szakmája van - mondta a Független Hírügynökségnek dr. Vass Péter, Baranya megyei főállatorvos. A házigazda azzal védekezett, hogy saját fogyasztásra készítették az árut, és a bátyja - az ő tudta nélkül - ebből adott el másoknak. Az ellenőrök mintát vettek a készítményekből, és bevizsgálták. Kiderült, hogy olyan kórokozó van a disznósajtban, amely hányást, hasmenést okoz. A hatóság ezért zárolta a helyszínen talált összes, csaknem 1200 kilogramm házi húskészítményt, valamint az ólban a négy sertést. Az esetet hivatalból vizsgálják, és amennyiben beigazolódik, hogy illegális árusítás folyt, az ügyet átad! ják a rendőrségnek. Ehhez azonban az kell, hogy még 2-3 vásárló jelentkezzen a hatóságnál, akik vettek a húskészítményből - mondta a főállatorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!